10 Ekim 2011 Pazartesi

14 Eylül 2011





 

































Bugün 14 Eylül 2011 16 Şevval 1432 Eylül: 1 Hızır 132 Ruslarla, Edirne Antlaşması'nın İmzalanması (1829) - İstanbul'da Küçük Kıyamet denilen büyük selsele (1509) - Bergama, M.Kemalpaşa ve Karacabey'in kurtuluşları (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir kısım insan vardır, Allah (c.c)'ün mülkünden haksız bir surette mal elde etmeye girişirler. Halbuki bu, Kıyamet günü onlara ateştir, başka bir şey değil. Ravi: Buhari


 


BUYUK İSTANBUL DEPREMİ


 


Osmanlı Devleti zamanında, tarihe geçen en büyük deprem, 14 Eylül 1509 tarihinde oldu. Bu çok şiddetli deprem, bir anda İstanbul ve Trakya bölgesini yerinden oynattı. Aralıklarla 45 gün devam eden bu depremde, 13 000 kişi öldü. 109 cami ve mescid, 1070 ev harap oldu. Deniz o kadar kabarıp dalgalandı ki, sahil boyundaki İstanbul surlarını aştı. Deprem dalgasının Galata kulesinin önlerine kadar geldiği söylenir.


Aynı deprem; Gelibolu, Silivri, Edirne ve Dimetoka'yı da harabeye çevirdi. Çorlu halkının ise, üçte ikisi öldü. Sultan II. Bâyezid Hân, depremden sonra çok hızlı bir imar faaliyetine girişti. Her ev başına 20'şer akçe toplandı. Anadolu ve Rumeli'den 77 000 işçi, 3 000 usta getirtildi. 65 gün içinde, kış gelmeden İstanbul ve diğer yıkılan yerleşim yerleri, eskisinden daha iyi olaraK imar edildi.


FIKRA


 


Filozof sokrates ve esi bir türlü iyi gecinemezlermis. Birgün esi Sokratese- verip veristirir ve agzina geleni söyler. Kocasi hicbir tepki göstermeyince- de bir kova suyu alip basindan asagi bosaltir. Bunun üzerine Sokrates hicbir sey olmamis gibi cevap verir. Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir saganak zaten bekliyordum...


GÜNÜN SÖZÜ


 


En tatlı gelen sevinç ve en kötü gelen acı aşktır. BAİLEY


YEMEK MENÜSÜ


·          TARHANA ÇORBA


·          PİLİÇ IZGARA


·          SPAGETTİ


·          MEVSİM SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: BURHANEDDİN: (Ar.) Er. - Dinin delili. Burhaneddin Mahmud b. Taceddin el-Buhari (Öl. 1149). Hanefi fıkıh alimi. Önemli yapıtı. el-Muhit el-Buhari'dir. - Türk dil kuralı açısından "d/t" olarak kullanılır.


Kız: ALTINBAŞAK: (Tür.) Ka. - Değerli kimse.


MANİ


 


Davulcu çıkar yola,


Bakar hep sağa, sola,


Selam verir herkese,


Orucunuz hayrola!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yerin altında kırmızı minare


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap : Deve


 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi