16 Ekim 2011 Pazar

17 Ekim 2011












































Bugün 17 Ekim 2011 20 Zilkade 1432 T.Evvel: 4 Hızır 165 II.Kosova Zaferi (1448) - İlk Türk Tugayı'nın Kore'ye Çıkışı (1950) - Gökçeada'nın kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Aziz ve celîl olan Allah diyor ki: "Kim, Kur'ân-ı Kerîm'i okuma meşguliyeti sebebiyle benden istemekten geri kalırsa, ben ona, isteyenlere verdiğimden fazlasını veririm. Ravi: Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'ân 25


 


HÜDÂYİ YOLU


 


Aziz Mahmud Hüdâyi hazretleri (1541-1628) hocası Uftâde hazretlerinin vefatından sonra, Hoca Sâdeddin Efendinin tavsiyelerine uyarak, Bursa'dan gelip İstanbul'a yerleşir. Fatih Medreselerinde fıkıh, hadis, tefsir dersleri verir. Üsküdar'da bir arazi alır ve bir dergâh kurar. İstanbullular akın akın derslerine ve sohbetlerine katılırlar. Nâmı her yere yayılır. Tam 4 sultan (III. Murad, I. Ahmed, II. Osman ve IV. Murad Hân) eşiğine gelirler. Gün gelir dergâhı Hak âşıklarına yetmez olur ve derslerine Sultanahmet Câmii'nde devam ederler.


Sultanahmet Câmii'nin açılacağı gün Cuma hutbesini okuma vazifesi verilir. Fakat o gün deniz kabına sığmaz, dalgalar geçit vermez. Hüdâyi hazretleri fırtınaya aldırmaz ve besmele çekip hareket eder. Teknenin geçtiği yerler sakinleşir. Talebeleri de tünelden geçer gibi arkasından takip edip Boğazı geçerler. Zaman zaman Üsküdar kayıkçılarının fırtınalı havalarda, emin olarak kullandığı bu yola, Hüdâyi Yolu denir.


Hüdâyi hazretleri birgün saraydadır. Bir sohbetin ardından namaz vakti gelir ve bir abdest almak ister. Sultan Ahmed Hân, ibrikle su döker, şehzadeler seccadeleri sererler, Valide sultan kafes arkasında havlu hazırlar. Kadıncağız; "Ah der, mübareğin bir kerametini görevdim." Bu durum hazretlere malum olur ve buyururlar ki:


"Hayret! Bazıları hâlâ keramet görmek isterler. Koca Halife bizim gibi bir garibe ibrikle su dökerler, muhterem anneleri havlu hazırlarlar. Bundan âlâ keramet mi olur?"


Birgün Padişah, kendilerinden duâ isterler. Buyururlar ki:


"Yâ Rabbi! Bizi sevenler, denizde boğulmasınlar, yaşlılıklarında muhtaç olmasınlar, imanlarını kurtararak ölsünler ve öleceklerini bilsinler!" İrfan Özfatura


FIKRA


 


tekrar Deneyin


Temel ile Dursun promosyonlu meşrubat alırlar.


Meşrubatı açan Temel hemen kapağa bakar:


- “Tekrar deneyin.” Kapağı kapatıp yeniden açar ve okur:


- “Tekrar deneyin.”


En sonunda sinirlenen Temel:


- “Ula Tursun. Ha punlar pizi kandıriy!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kendi dilini tam olarak bilmeyen, başka dili de öğrenemez. G. BERNARD SHAV


YEMEK MENÜSÜ


·          ARNAVUT CİĞERİ


·          PİLAV


·          TARHANA ÇORBA


·          HELVA


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARIÇ: (Tür.) Er. - Barış, asayiş.


Kız: CANİPEK: (Tür.) Ka. – Yumuşak huylu (kimse).


MANİ


 


Mani maniye kelam


Sevdiğime benden selam


Hiç incinip üzülme


Kovuşuruz bir zaman


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kolu var, eli yok, karnı yarık karnı yok


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Anahtar


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi