4 Ekim 2011 Salı

3 Ağustos 2011

 


 






























































Bugün 4 Ağustos 2011 4 Ramazan 1432 Temmuz: 22 Hızır 91 Enver Paşa'nın Öldürülmesi (1922) - Türkiye'de ölçülen en sıcak günler (2010)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kattat (söz taşıyan) cennete giremeyecektir. Ravi: Buhari


 


 HIRKA-I ŞERİF ACILIYOR


 


Peygamber efendimizin (aleyhisselâm), üzerinden çıkararak Veysel Karânî hazretlerine verilmesini vasiyet ettiği Hırka-i şerîf, her yıl Ramazan ayının ilk Cuma günü İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerîf Câmii'nde ziyarete açılıyor. Ramazanın son günü ikindi vaktine kadar, her gün 10.00-16.00 saatleri arasında ve Kadir Gecesi'nde ise, sabah saat 04.00'e kadar ziyaret ettirilmektedir. Yurdun her köşesinden gelen ziyaretçiler, son senelerde çok fazla artış göstermiştir.


Peygamber efendimizin bilinen iki hırkası bulunuyor. Bunlardan biri Kaside-i Bür-de'nin yazarı büyük şair Kâ'b bin Züheyr radıyallahü anha verildi ki; bu hırka Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler bölümünde saklanıyor.


İkinci hırka ise, Yemenli Üveys-i Karnî'ye (Veysel Karânfy' "rahmetullahi aleyh", Peygamberimizin vasiyeti üzerine verilen hırkadır. Peygamberimizin vefatından 5 yıl sonra Veysel Karânî'ye teslim edilen bu hırka, Veysel Karânî'nin Sıffin Savaşı'nda şehit olması ile kardeşine, ondan da oğluna ve ev- ] lâflarına kaldı. Üveys Ailesi, Irak ve çevresindeki savaşlar üzerine bu bölgeden ayrılarak Kuşadası'na yerleşti.


Bu Hırka-i Şerîf, Van civarında İrisân beylerine kadar gelT; miş ve bunlardan Şükrullah Efendi, 1618 senesinde, Sultan II. Osman Hâna getirip hediye etmiştir. Bu hırka için, Sultan Abdülmecid Hân tarafından, 1851 yılında Hırka-i Şerîf'in ziyaret ve muhafazası için, Fatı.ı'te Hırka-i Şerîf Camii yaptırıldı ve hırka buradaki özel bölüme konuldu. Bu Hırka-i Şerîf, 8 parçadan meydana geliyor. 120 santimetre boyundaki bej renkli hırka, genç develerin boğazlarının altındaki ince tüylerden yapılan yünden örülmüş ve geniş kolludur.


FIKRA


 


Amerikan piyasasını tarihinde görmediği çapta sahte dolar kaplar. . Polis, sahte paraların bir kısmına ulaşır ama bir türlü de gerçeğinden ayıramaz. İnceletmek üzere bu konuda isim yapmış, son derece mükemmel bir laboratuardan yardım isterler.Ancak yetkililer incelemenin en az 10 gün sürebileceğini söyler.. İnceleme sonuçlarının uzun sürecek olması polisi düşündürür. Daha kısa zamanda nasıl sonuç alabiliriz diye de arayışa başlarlar.


Sahte paradan en çok kim anlar?


Tabiî ki sahte para basanlar.


Başlarlar didiklemeye..


Oda ne?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yaşamın gayesi;hoşa gitmeyen şeylerden kaçmak değil,hoşa gitmeyen şeyleri yenmektir.


Forester


YEMEK MENÜSÜ


·          PEYNİRLİ PİDE


·          YAYLA ÇORBA


·          ÇOBAN SALATA


·          COLA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALLAHVERDİ: (a.t.i.) Er. - İran'da yaşayan bir Türkmen kabilesinin adı.


Kız: BİRAY: (Tür.) Ka. - Ay gibi tek, eşsiz.


 


MANİ


 


Yemekleri yiyelim,


Duasını edelim,


Gecikmeden hemen


Teravihe gidelim.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Güneş niçin tutulur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kendilerini akaryakıt varili sandıkları için.


 





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi