20 Ekim 2011 Perşembe

21 Ekim 2011








































Bugün 21 Ekim 2011 24 Zilkade 1432 T.Evvel: 8 Hızır 169 İlk Özel Gazete Tercüman-ı Ahval'ın Yayına Başlaması (1860) - Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin açılışı (1984) - Bağbozumu zamanı ve Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim, malayani konuşmaların çok olduğu bir yere oturur da, oradan kalkmazdan önce şu duayı okursa bu yerde oturmaktan hasıl olan günahından arınmış olur: Allahım! Seni hamdinle teşbih ederim. Senden başka ilah olmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diliyorum, Sana tevbe ediyor (af taleb ediyorum) Ravi: Tirmizi, Da'avat 39


 


IMAM-I RABBANİNİN BİR MEKTUBU (1)


 


Kıymetli oğlum! Biz kuluz. Sahibimizin emrindeyiz. Başı boş değiliz. Her istediğimizi yapmaya serbest değiliz. İyi düşünelim! Uzağı gören akıl sahibi olalım! Kıyamet günü utanmaktan, pişman olmaktan başka, ele bir-şey geçmez. Gençlik çağı, kazanç zamanıdır. Mert olan, bu vaktin kıymetini bilip, elden kaçırmaz. İhtiyarlık herkese nasip olmaz. Nasip olsa da, rahat, elverişli vakit ele geçmez. Vakit de bulunsa, kuvvetsizlik, hâlsizlik zamanında, yarar iş yapılamaz. Bugün, her vaziyet elverişli iken, ananın babanın varlığı büyük nimet iken, geçim derdi olmayıp fırsat elde iken, güç kuvvet yerinde iken, hangi özür ile, hangi sebeple, bugünün işi yarına bırakılabilir? Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem", "Yarın yaparım diyen helak oldu, ziyan etti." buyurdu. Eğer dünya işlerini yarına bırakırsak ve bugün hep ahiret işlerini yaparsak güzel olur. Fakat, bunun aksini yaparsak çok çirkin olur.


Gençlik zamanında, insanı üç din düşmanı olan, nefs, şeytan ve kötü insanlar aldatmaya uğraşmaktadır. Bunlar karşısında az bir ibâdet pek kıymetli olur. İhtiyarlıkta yapılan, bundan katkat fazla ibâdetlerin bu kadar kıymeti olmaz. Düşman hücum ettiği zaman, askerin ufak bir hareketi, çok kıymetli olur. Sulh zamanında yapılan büyük talimlerin, manevraların, bu kadar kıymeti olmaz.


Oğlum! Bütün varlıkların hülasası, özü olan insan, eğlence için, oyun için, yiyip içmek, gezmek, yatmak, keyf sürmek için yaratılmadı. Kulluk vazifelerini yapmak için, Rabbine itaat, tevazu, kuvvetsizliğini, ihtiyacını göstermek, O'na sığınmak ve yalvarmak için yaratıldı. Muhammed aleyhisselâmın bildirdiği ibâdetlerin hepsi, insanlara faydalı şeylerdir. İnsanlara yaradığı için emir edilmiştir.                (Devamı yarın)


FIKRA


 


Maske


Dursun Temel’e sorar:


“Doktorlar ameliyatta niçin maske takarlar?”


Temel bilgiç bir edayla:


“Niye olacak…Yanlış ameliyat ettikleri hasta tanımasın diye…”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Başkalarının deneylerinden yararlanmayı bilecek kadar akıllı kimse var mı şu dünyada.


YEMEK MENÜSÜ


·          PİLİÇ  ROTİ


·          ŞEH.PİLAV


·          SEBZE ÇORBA


·          K.DİBİ TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARGÜN: (Tür.) Er. - Temiz, aydınlık gün.


Kız: CANAY: (Tür.). - Ay gibi temiz, saf, parlak kimse. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Besmele ile çıktım yola


Selam verdim sağa sola


Selamımı aldınız mı


Komşulara yaydınız mı


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Geceleri fener, gündüzleri söner.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Havuç


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi