6 Ekim 2011 Perşembe

22 Ağustos 2011














































Bugün 22 Ağustos 2011 22 Ramazan 1432 Ağustos: 9 Hızır 109 Barbaros'un Tunus'u Fethi (1574) - Celal Bayar'ın ölümü (1986) - Güneş, Başak (Sünbüle) Burcu'nda


HADİS-İ ŞERİF


 


Güneş battığı yerden doğmadıkça kıyamet kopmaz. Batıdan doğunca, insanlar görür ve hepsi de iman eder. Ancak daha önce inanmamış veya imanın şevkiyle hayır kazanamamış olan hiç kimseye bu iman fayda sağlamaz. Ravi: Buhari


 


HIRKA-I SAADET TÖRENİ


 


Topkapı Sarayı'nın Hırka-i Saadet dairesinde bulunan Peygamber efendimize ve yakınlarına ait olan Mukaddes Emanetler, Osmanlı Devleti zamanında her Ramazan ayının 15'inde ziyaret olunurdu. Bu ziyaretten birkaç gün önce Mukaddes Emanetlerin bulunduğu taht odasının temizliği büyük bir hürmetle yapılır, padişah başta olmak üzere Has oda ağaları Mukaddes Emanetleri Taht Odasından Revan Odasına taşırlardı. Bu taşıma esnasında padişah da Has oda ağaları gibi hizmette bulunur, herhangi bir sebeple bu törende bulunamazsa maiyetinden birini gönderirdi.


Ayın 14'ünde merasimde bulunacaklara davet tezkereleri gönderilirdi. Davetliler ertesi gün öğle namazından sonra Bâbüs-saade'ye gelerek sadrazamı beklerlerdi. Sadrazam Bâbüs-saade'ye geldiği zaman Silahtar ağa tarafından karşılanır, Silahtar ağa sadrazamın sağına, Has odabaşı da soluna geçerdi. Şeyhülislâmın da yanına birer Has oda ağası gelirdi. Sadrazam ve şeyhülislâm yanlarında bulunan ağalarla birlikte Bâbüs-saade'den içeri girerler, Arz Odası geçildiği zaman, Bâbüs-saade önünde bulunan davetliler de protokol sıralarına göre Hırka-i Saadet'in ziyaret olunacağı yere gelirlerdi. Burada herkes ayakta dururdu.


Hırka-i Saadet sandığının karşısında aşir okuyacak olan birinci ve ikinci imamlarla ayakta duramayacak kadar ihtiyarsa şeyhülislâmın oturmasına müsaade edilir. Aşir okunduktan sonra padişah Hırka-i Saadet sandığını açar. Başata sadrazam ve şeyhülislâm olmak üzere diğer davet olunanlar protokol sıralarına göre teker teker gidip Hazreti Peygamberin Hırkası'na yüz sürerlerdi. Bundan sonra hazır bulunan âlimlerin her biri sandığın karşısında yer alırlar duâ ederlerdi.


 


GÜNEŞ BAŞAK BURCU'NDA


Bugün 22 Ağustos, Güneş Başak (Sünbüle) Burcu'na girmiş, yaz mevsiminin 3. ayı başlamıştır. Güneş, bu burçta 31 gün kalacak ve Eylül'ün 22. günü Terazi Burcu'na girecektir.


FIKRA


 


Rıza ilk baharda annesiyle dolaşıyormuş yolun kenerında boğuşan kedileri görmüş sonra annesine sormuş:


-Anne bunlar ne yapıyor demiş?


-annesi şakalaşıyorlar demiş


-Rızada şaka maka iyi *itişiyorlar* demiş


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yeteri kadar nedeniniz varsa, herşeyi yapabilirsiniz.


Jim Rohn


YEMEK MENÜSÜ


·          MENEMEN


·          MAKARNA


·          YOĞURT


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALGUHAN: (Tür.) Er. - Çağatay hanlığı hükümdarı. (1266). Orta Asyayı ele geçirip Harezmden Afganis­tan'a kadar sınırlarını genişletti. Cengiz'in yasalarını şiddetle uyguladı.


Kız: ALGUN: (Fars.) Ka. 1. Aklı alınmış. 2. Al renginde, koyu ve parlak pem­be. 3. Tümsek, tepe.


MANİ


 


Günahına gülersin,


Hoca’ya diş bilersin,


Gidişin iyi değil,


Allah hidayet versin!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Napolyon’un iki bacağı arasındaki kıllı şeyi nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Were (vör) geçmiş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi