6 Ekim 2011 Perşembe

23 Ağustos 2011






































Bugün 23 Ağustos 2011 23 Ramazan 1432 Ağustos: 10 Hızır 110 Hz. Ebubekir'in (r.a.)'ın Vefatı (M.634) - Çaldıran Zaferi (1514) - Sakarya Savaşı'nın başlaması (1921)


HADİS-İ ŞERİF


 


Yemeği birlikte yiyiniz; besmele çekiniz; yemeğiniz bereketlenir. Ravi: Ebu Davud


 


FITRA VERMEK


 


İhtiyacı olan eşyadan, borçlarından fazla olarak, zekat nisabı kadar malı ve parası bulunan her Müslüman’ın, Ramazan ayında Bayram namazına kadar fıtra vermesi vaciptir. Seferde olanın da fıtra vermesi, lâzımdır.


İhtiyaç eşyası demek; kıymeti ne kadar çok olursa olsun, bir ev, bir aylık yiyecek, her yıl üç kat elbise, çamaşır, evde kullanılan eşya ve aletler, binecek vasıtaları, meslek kitapları ve ödeyeceği borçlardır. Ticaret için olmayan, ihtiyacından artan eşya, kiradaki evler, evindeki süs eşyası, sanat ve ticaret aletleri; yere serili olmayan halılar, kullanılmayan fazla ev eşyası, fıtra ve kurban için nisâb hesabına katılır.


Fıtra olarak; 1750 gr buğday veya buğday unu,' 3.5 kilo arpa, hurma veya kuru üzüm verilir. Bunların kıymeti kadar altın veya gümüş de verilebilir.


 


SAKARYA SAVAŞI


 


Birinci Dünya Harbi'nin sonunda, bir şekilde İstanbul'u Türklerin elinden almaya çalışan İngilizler, Yunanlıları da İzmir'e asker çıkarmaya zorladılar. 15 Mayıs 1919'da İzmir'e ayak basar basmaz, Türk komutan ve erlerini sokaklarda süngüleyerek, vahşetlerini sergilemeye başladılar. 2.5 ayda Ankara'ya yaklaştılar. Yunan kralı, İngiliz subaylarına, Ankara'daki zafer balosu için davetiye veriyordu.


Polatlı yakınlarında, 23 Ağustos 1921'de başlayan Sakarya Savaşı, gece ve gündüz kesintisiz, 22 gün sürmüştür. Anadolu'nun kurtuluşunun başlangıcı oldu.


40 000 kişilik Türk ordusunda 10 000 tüfek vardı. Yunan ordusunun ise tamamı tüfekli, 100 000 kişiden fazla idi. Onlarda 300 top ile 20 uçak, bizde 170 top ve 1 uçak vardı Bu şartlar altında bile düşman tam bir hezimete uğradı. Eskişehir'e kadar geri çekildi. Bir sene sonra da 9 Eylül 1922'de İzmir'de çoğu denize döküldü.


FIKRA


 


Adamin biri karşıdan gelmekte olan çok güzel bir bayana sormuş:


- "3 x 3 kaç eder?" kız da  "7" diye cevap vermiş ve yoluna devam etmiş Adam arkasından kendi kendine söylenmiş


- "Ulan bu ne biçim çarpici kadin !"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yerinde söz söyleyen,özür dilemek zorunda kalmaz.


Fatih Sultan Mehmet


YEMEK MENÜSÜ


·          PATLICAN MUSAKKA


·          PİLAV


·          CACIK


·          MEYVE


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALGIN: (Tür.) Er. 1. Güçlü, iyi, gü­zel, sıcakkanlı, sevimli. 2. Sevdalı, aşık, vurgun. 3. Hızlı akan su. 4. Renksiz, cılız, zayıf.


Kız: BİHRUZ: (Fars.) Ka. - İyi gün, güzel gün anlamında. Bihruze Hatun: Şah İsmail'in zevcesi. Çaldıran'da yenilip her şeyini bırakan Şah İsmail'in zevcesi.


MANİ


 


Ölmeden gözünü aç!


Günahlardan durma kaç!


Cömertlikte zarar yok,


Her yana iyilik saç!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Bir adam elinde bir şey ile bir odaya girmiş; bu elindeki şey her şeye değiyormuş, bu neymiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Atı


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi