11 Ekim 2011 Salı

26 Eylül 2011




































































Bugün 26 Eylül 2011 28 Şevval 1432 Eylül: 13 Hızır 144 I. Viyana Kuşatması (1529) - Dil Kurultayı'nın ilk toplanması  (1932) - Türk Dil Bayramı


HADİS-İ ŞERİF


 


Allahım, şikak ve nifaktan ve kötü ahlaktan sana sığınırım Ravi: Ebu Davud


 


UZAY MEKİĞİ TANKLARININ GENİŞLİĞİ


 


ABD'nin uzaya gönderdiği uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. (yaklaşık 1.5 metre) Uzay mühendisleri bu tankları genişletmek istemişler, ancak başaramamışlardır. Çünkü; bu tanklar fırlatma rampasına trenle gönderilmek zorundadır ve söz konusu tren yolu tünellerden geçmektedir. Tünellerin genişliği ise tren raylarının arasındaki genişlik olan 4 feet 8.5 inçten biraz fazladır.


Vaktiyle tren rayları İngiltere'de böyle yapılmıştır ve ABD demiryolları İngiliz göçmenler tarafından inşa edilmiştir. İlk tren raylarını yapanlar eski tramvay yolu yapımcılarıdır ve tramvay yolunun genişliği tam olarak budur. Bu ölçü vaktiyle at arabalarını yaparken kullanılan genişliktir. Arabalar için başka bir ölçü kullanıldığında tekerlekler engebeli arazi üzerinde kalmakta ve kısa sürede bozulmaktadır. İngiltere'deki uzun yollar Roma İmparatorluğu tarafından kendi savaşçıları için açılmıştır. Bu ilk savaşçıların arabaları yan yana getirilmiş 2 atın çektiği araçlardır ve 2 atın vücudunun genişliği kadardır.


Sonuç: Füzelerinin tasarımı 2 000 yıl önce yan yana getirilen 2 atın genişliği ile belirlenmiştir. Bu ölçüyü değiştirmek Amerikalı uzay aracı mühendislerinin bile harcı değildir.


FIKRA


 


Bir yangında evin çatısında mahsur kalmış bir anne ve kucağında kundaklı bir bebeği... Aşağıdakiler anneye,gerilmiş olan brandaya önce çocuğunu sonra da kendisini atmasını öneriyorlar, fakat o kabul etmiyor,ne yaptılarsa kabul etmiyor. Alevler onlara ulaşmak üzere iken bu sırada onları seyretmekte olan Temel,barikatları aşarak binanın dibine kadar gelir ve kadına seslenir:


-Abla korkma,at bebeği...bana.Ben sürmene Spor'un kalecisiyim...


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bekar bir adam, son saniyede daha iyisini bulan kadınların bir hatırasıdır. ANONİM


YEMEK MENÜSÜ


·          İZMİR KÖFTE


·          PEYNİRLİ MAKARNA


·          MEVSİM SALATA


·          MEYVE


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALPDOĞAN: (Tür.) Er. - Doğuştan yiğit olan.


Kız: BİRSEN: (Tür.) Ka. - Sadece sen, tek sen.


 


MANİ


 


Gözlerden akan yaşla,


Sahurda yenen aşla,


Yiyip oruç tutalım,


Şu Hoca Demirbaşla.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Baş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi