6 Ekim 2011 Perşembe

28 Ağustos 2011















































Bugün 28 Ağustos 2011 28 Ramazan 1432 Ağustos: 15 Hızır 115 Kocatepe Camii'nin İbadete Açılması (1987) - Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi (2007) - Leyleklerin Gitme Zamanı


HADİS-İ ŞERİF


 


Ezanla kamet arasında yapılan dua reddedilmez (mutlaka kabule mazhar olur). "Öyleyse, ey Allah'ın Resulü, nasıl dua edelim?" "Allah'tan, dünya ve ahiret için afiyet isteyin!" Ravi: Ebu Davud


 


ELVEDA EY RAMAZAN


 


Dün gece odamın penceresinden minarelerdeki 'Elveda!' seslerini dinlerken birdenbire çocukluğumun Ramazan sonlarına doğru gönlümü kaplayan o eski hüznüne düştüm ve ondan sonra gençliğimin, gençliğimizin ilk devresini teşkil eden o kıymetsiz, o âdi ve kaba yılları hatırladım. "Çocukluğumdan bu son Ramazan'a kadar geçen zaman zarfında dünyaya ve ahirete lâyık ne yaptık, ne işledik?" diye kendi kendime sordum. Arkamızda bıraktığımız bu uzun yolda şüpheden, tereddütten, yeis ve elemden, tatmin edilmemiş iştahlardan ve bir sürü küfür ve boş şeylerden başka ne var? Bugüne kadar bütün ömrümüzün hulâsâ-i mânâsı hep fitne ve nifak değil midir?


Elveda ey Ramazan, elveda! Asır bizi aldattı, sen bize küstün. Hâlimiz ne olacak? Nerede şifa, nerede gufran, bulacağız? Bu yıl milyonlarca Müslümanın gözlerinden çeşmelerden akan sular gibi yaşlar boşanıyor. Senelerden beri çeşmelerden akan sular gibi milyonlarca Müslümanın damarlarından oluk oluk kanlar aktı. Bu yaşlar; bu kanlar günahlarımızı silmeye kâfi gelir mi?..


FIKRA


 


Adamın biri bir fast-food lokantasında:


- "Bana iki sosisli, bi tanesine hardal koyma"


Garson:


- "Hangisine?"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Aşk, yüreklerden gökyüzüne kadar uzanan ateşten bir merdivendir. E.GEİBEL


YEMEK MENÜSÜ


·          KIYMALI PİDE


·          EZO ÇORBA


·          ÇOBAN SALATA


·          AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALANGU: (Tür.) Er. -Altın geyik.


Kız: BEZMİ ALEM: (Ar.) Ka. - Dünya meclisi, sohbet toplantısı. Bezm-i Alem Sultan. Sultan Abdülmecid'in annesi.


MANİ


 


Öyle fazla konuşma!


Ahmaklara danışma!


Cehennem çok şiddetli,


Günahlara yanaşma!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Adamın 3 kızı varmış.İsimleri sırayla Bukalemun, Şukalemun, Okalemun'muş.Sonra adamın 4. çocuğu olmuş. İsmini ne koymuş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Elektrik direği zıplayamaz ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi