11 Ekim 2011 Salı

28 Eylül 2011











 

 

 











 











 











 
































Bugün 28 Eylül 2011 1 Zilkade 1432 Eylül: 15 Hızır 146 Patrona Halil İsyanı (1730) - Kestanekarası Fırtınası - Kazam Karabekir'in Ermenilere karşı harekatı (1920)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ey Ademoğlu! Eğer fazla malını Allah yolunda harcarsan bu senin için daha hayırlıdır. Kendine saklarsan senin için zararlıdır. Kifaf (yeterli miktar) sebebiyle levm edilmezsin. Ravi: Müslim


 


ERMENİLERİN BOZGUNU


 


28 Eylül 1920'de Kâzım Karabekir Paşa tarafından Ermenilere kesin darbe indirildi.   Osmanlı   İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı sonunda galipler arasında paylaşılmasını fırsat bilen Ermeniler, bundan bir hisse koparabilmek için Ermenistan'dan doğu illerimize doğru ilerlemeye başlamışlardı.  Hatta bazı vilâyetlerimizi alarak büyük katliama giriştiler.  15. Kolordu  Kumandanı  Kâzım Karabekir Paşa,  emrindeki askeriyle bu ilerleyişe karşı taarruza geçmiş ye şiddetli savaşta Ermenileri yenmişti.


 


ERMENİ SOYKIRIMI İNGİLİZ YALANIDIR


 


Sözde Ermeni soykırımının İngilizler tarafından uydurulmuş bir yalan   olduğunu;


ABD'nin meşhur tarihçi ve Osmanii uzmanı Profesör Justin Mc Carthy, kısa bir müddet önce Londrada (Scholl of Oriental and African Studies) verdiği konferansta yaptığı konuşmada vesikalara dayalı olarak iddia etmiş olup, bu görüşleri gayet doğrudur. Aynı bilim adamı, Ermeni iddialarına başlıca kaynak olan Viscount Bayel ve Arnold Toynbee imzalı Mavi Kitap'ın (Blue Book) aslında İngiliz istihbaratının yalan haber üretme  makinesinin bir ürünü olduğunu belirtmektedir. İngilizler, belgeye dayanmayan ve tamamen dedikodu ve düzmece bilgilerle sözde Ermeni katliamları senaryoları yazdılar.  Fransa meclisinde kabul edilen sözde Ermeni, soykırımı" İngilizlerin yalanıdır. İslâmın ve Türklerin en büyük düşmanı İngiltere ve ikinci sırada Fransa ve daha sonra Rusya gelir. Yunanistan, ABD ve Sırpların düşmanlıkları da ön sıradadır. Fransa'nın tavrını 400 bin Ermeninin (oy kullanabilecek olan 250 bini bulmaz) iftiralarına bağlayan politikacılar hata ediyorlar. Şu andaki Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Paris Belediye Başkanı iken 1987 yılında Paris'te bir seçim mitinginde:


"Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’ye ikinci Sevr i kabul ettireceğiz.” demiştir. Bu konuşmaya yazarlardan Sedat Sertoğlu bizzat mitingte şahit olmuş ve bu beyanatı Bulvar gazetesi yazmıştır. Türk ve İslâm düşmanlığı Hıristiyan Batının genlerine işlemiş bir özelliktir.


FIKRA


 


Temel öfkelendi:


emel Nato da havaci olarak askerligini yapiyormus. Komutan askerlere parasütle nasil atlanacagini ögretmis.


- "Uçaktan atlayinca birinci ipi çekeceksiniz. Parasüt açilmaz ise ikinci ipi çekeceksiniz. Yine açilmadi, o zaman Meryem Ana ya dua edeceksiniz."


Temel uçaktan atlar. Birinci ipi çeker parasüt açilmaz, ikinci ipi çeker yine açilmaz. O sırada yere yavas yavas süzülen komutaninin yanindan geçerken sorar:


- "Komutanim, komutanim.. O karinin adi neydi ?" :))


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Kendi aklından faydalanmak, başkalarının akılsızlığından faydalanmak. BRUYERE


YEMEK MENÜSÜ


·          EKŞİLİ KÖFTE


·          SOSLU MAKARNA


·          MEVSİM SALATA


·          MEYVE


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALPAY: (Tür.) Er. - Cesur, yiğit kimse.


Kız: BİRKE: (Ar.). 1. Büyük havuz. 2. Gölcük. 3. Göğüs. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


 


MANİ


 


Davetleri severiz,


Etliyle sütlü yeriz,


Sade yemekle olmaz,


Diş kirası isteriz.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Et dedim met dedim git şuraya yat dedim.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Karpuz


 


 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi