12 Ekim 2011 Çarşamba

4 Ekim 2011































































Bugün 4 Ekim 2011 7 Zilkade 1432 Eylül: 21 Hızır 152 Dünya Hayvanları Koruma Günü - Samsun'un Kurtuluşu (1919)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kıyamet günü insanlar beyaz, bembeyaz, has unun çöreği gibi bir yerde toplanacaklar. Orada hiç kimsenin bir işareti (evi, bağı vs.) olmayacak. Ravi: Buhari, Rikak 44


 


HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ


 


  Dünyamızda binlerce hayvan türü vardır. Bunların bir kısmı insanlar tarafından evcilleştirilmiştir. At, eşek, koyun, keçi, sığır, kedi, köpek, kaz, ördek, hindi ve tavuk evcil hayvanlardandır. Bu hayvanları besler, onlardan çeşitli şekilde yararlanırız.


     Ayı, kurt, porsuk, tilki,tavşan gibi bazı hayvanlar yabanidir. Dağlarda, kırlarda ve ormanlarda yaşarlar. Bunlar evcil hayvanlarımıza, tarla ve bahçe ürünlerimize zarar verirler. Ayı, kurt gibi hayvanların bazen insanlara saldırdıkları da olur. Yurdumuzda bulunmayan aslan, kaplan, zürafa, su aygırı, fil gibi çeşitli hayvanlar vardır. Hayvanlardan birçoğunun da soyu tükenmiştir. Hayvanlar ansiklopedisini incelediğimiz zaman birçok hayvan türünü görür ve yaşam biçimlerini öğrenebiliriz.


  İster evcil isterse yabani olsun, tüm hayvanlar dünyanmızın güzellikleridir. Hayvanların bulunmadığı bir dünya ne denli çirkin olur değil mi? Hatta yaşamımız bile tehlikeye düşerdi.


  İnsanlar, hayvanların yaşamdaki yeri ve önemini kavradıktan sonra onları korumak için önlemler almaya başladılar.


  1925 yılında İngiltere'de ''Hayvanları Koruma Birliği'' kuruldu. Bu birliğin çalışmaları daha sonra dünyaya yayıldı. ''Hayvanları Koruma Federasyonu'' oluşturuldu. 1931 yılında da 4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü olarak kabul edildi.


  Yurdumuzda, Hayvanları Koruma Derneği 1954'te kurulmuştur.


  Her yıl 4 Ekim günü toplantılar yapılır. Radyo ve televizyonlarda söyleşiler düzenlenir. Dergi ve gazetelerde hayvanlarla ilgili yazılar yazılır. Hayvanların yaşamımızdaki yeri ve önemi anlatılır.


  Hayvanlar bizim dostlarımızdır. Aynı zamanda dünyamızın güzellikleri ve zenginlikleridir. Hayvanları koruyalım. Onlara eziyet etmeyelim.


FIKRA


 


20 deli


 


20 deli kaçmaya karar vermişler.ele başları bir kütükle üç kapıyı kırıcaz demiş.diğerleri kabul etmiş.ve sabah olunca 20 deli kalkmış ve üç kapıdan;


birincisini kırmışlar


ikincisini kırmmışlar


derken üçüncü kapıya geldiklerinde birde kapının açık olduğunu görmüşler


ele başları:


- geri dönün planımız bozuldu demiş


GÜNÜN SÖZÜ


 


Cumhuriyetler zenginlikten, diktatörlerde yoksulluk yüzünden yıkılırlar. MONTESQUİEU


YEMEK MENÜSÜ


·          PÜRELİ ROSTO KÖFTE


·          PEYNİRLİ MAKARNA


·          MEVSİM SALATA


·          MEYVE


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARMAN: (Fars.) Er. 1. Hasret, özle­me. 2. Zahmet, sıkıntı. 3. Teessüf. 4. Pişmanlık.


Kız: ARMAĞAN: (Fars.) 1. Hediye, peş­keş, tuhfe, bergüzer. 2. Birinin gördü­ğü işe veya başarısına karşılık olarak verilen şey, mükafat.3. Bir ilim ada­mını tanıtmak veya çalışmalarından ötürü mükafatlandırmak maksadıyla adına çıkarılan ilmi eser. (Köprülü Armağanı). - Erkek ve kadın adı ola­rak kullanılır.


MANİ


 


Yolda buldum on para


Yârim yüzün ne kara


Allah sana su vermiş


Yıkasana maskara


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İçimde akrep var, zarar vermeden turlar.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Tarak


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi