4 Ekim 2011 Salı

8 Ağustos 2011




































Bugün 8 Ağustos 2011 8 Ramazan 1432 Temmuz: 26 Hızır 95 Bitlis'in Kurtuluşu (1916) - İran-Irak Savaşında Ateşkes (1988) - Revan'ın fethi (1635) - Sultan IV. Mehmed Han'ın taht'a çıkması (1648)


HADİS-İ ŞERİF


 


Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. Ravi: Tirmizi


 


YÜZEN ADA ve YER DEĞİŞTİREN AĞAÇ


 


Bingöl; iklimi, bitki örtüsü, suları, termal kaynakları, yaylaları, tabu güzellikleri ve tarihî eserleriyle ilgi çekici bir ilimiz Üzerinde çok sayıda buzul gölü bulunan ve şehre adı verilen Bingöl Dağı ve yaylaları tarih boyunca ilgi çekmiş, haklı bir şöhrete kavuşmuş. Evliya Çelebi, Anadolu'daki çeşitli yaylaları sayar ve bunların içinden en güzel, en seçme, en meşhur ve en beğenilen yaylanın Bingöl Yaylası olduğunu söyler. "Karıştım o gün bugün bu zavallı çobanla, Bingöl yaylalarının mavi dumanlarına, Gönlümü yayla yaptım Bingöl çobanlarına..:' Bölgedeki dağların zirvelerinde geniş düzlükler ve krater gölleri dikkat çekiyor. Yüzen Ada, Solhan'ın Hazarşah Köyü, Aksakal mezrasında bulunmakta. Göl, 3 tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumunda. 400 metrekarelik göl, 50 metre derinlikte ve devamlı dip akıntısı bulunmakta. Gölden Masalla Deresi beslenirken, su seviyesi yaz-kış aynı kalmakta. Suyu tatlı ve berrak olan göl üzerinde hareket eden 3 adacık bulunuyor. Adalardan birinin üzerinde 3 adet dişbudak ağacı mevcut. Gölün çevresi meşe ağaçları ve yeşil alan ile kaplı...


Karlıova ilçesinin 3250 metre yükseklikteki Bingöl Dağları'nın Kale Tepesi'nde, 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri ara^ sında aüneş bir başka güzellikte doğar. Dünyada tam anlamıyla 'güneşin doğuşu' nun iki yerde görüldüğü söylenir; Alp Dağları ile Bingöl Dağları'nın Kale Tepe'si.


FIKRA


 


istifa




Ders yılı sonunda sınıfta kalan öğrencilerden biriyle öğretmen arasında şu konuşma geçti. 
Öğretmen : 
-Bir daha sınıfta kaldığını görmeyeceğim, anladın mı? 
Öğrenci : 
-İstifa mı ediyorsunuz, öğretmenim?

GÜNÜN SÖZÜ


 


Yanılgı insanlar içindir; ancak silginiz kaleminizden önce bitiyorsa, fazlaca yanlış yapıyorsunuz demektir.


J. Jenkins


YEMEK MENÜSÜ


·          PİLİÇ IZGARA


·          MISIRLI PİLAV


·          ŞEHRİYE ÇORBA


·          KAZANDİBİ


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALKAN: (Tür.) Er. - Kırmızı kan. Alkan bey: Türk denizci. Selçuklula­rın egemenliğindeki İznik'te Ebu'l-Kasım'ın donanma komutanı.


Kız: BİNAY: (Tür.) Ka. - Bin tane ay, çok kuvvetli ışık.


MANİ


 


Rabbimizin nimeti,


Hiç ölçülmez kıymeti.


Ramazan-ı şerifte,


Saçar bolca rahmeti.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Cimriler hava soğuduğunda nasıl ısınırlar ?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Eğer biraz daha fazlası gitse cehennem olurdu..


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi