10 Kasım 2011 Perşembe

11 Kasım 2011







































Bugün 11 Kasım 2011 15 Zilhicce 1432 T.Evvel: 29 Kasım 4 Varna Meydan Muharebesi (1444) - I.Dünya Savaşı'na girişimiz (1914) ve harbin sonu (1918) - İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanı seçilmesi (1938)


HADİS-İ ŞERİF


 


Yediğiniz şeylerin en temizi kendi kazancınızdan (hasıl) olandır. Şüphe yok çocuklarınız da sizin kazancınızdandır. Ravi: Buhari


 


DÜNYAYA DÜŞKÜN OLMAK


 


Kötü olan dünya, Allahü teâlânın razı olmadığı, ahi-reti yıkıcı yerlerde kullanılan şeyler demektir. Kendini ve Rabbini unutup, lezzetlerine, şehvetlerine düşküft olanlar, yolda hayvanının süsü ile, palanı ile, otu ile uğraşıp, arkadaşlarından geri kalan yolcuya benzer. Çölde yalnız kalıp, helak olur.


İnsan da ne için yaratılmış olduğunu unutup, dünya zînetlerine aldanır, ahiret hazırlığı yapmazsa, ebedî felâkete sürüklenir. Dünya sevgisi ahirete hazırlanmaya mâni olur. Çünkü, kalb onu düşünmekle, Allah’ı unutur. Beden, onu elde etmeye uğraşarak ibâdet yapamaz olur. Dünya ile ahiret, doğu ile batı gibidir ki, birine yaklaşan, ötekinden uzak olur. Bir kimse ibâdetini yapmaz ve geçiminde, kazancında Allah’ü teâlânın emirlerini ve yasaklarını gözetmezse, dünyaya düşkün olmuş olur. Allahü teâlâ herkesin kalbini bundan soğutur. Bunu kimse sevmez.


 


I.DÜNYA ŞAVAŞI


I. Dünya Savaşı'na girişimiz 1914; .o zamanlar iktidarda olan İttihat ve Terakki Hükümetinin, Almanların tesiri altında kalarak kabul ettiği bir oldu-bitti sonucudur. Bu savaş Osmanlı Devleti'nin sonu oldu ve Türkiye'ye 400 bin şehide mal olduğu gibi, savaş sonunda, o zaman başkent olan İstanbul bile işgal edildi.  Mondros Mütârekesi ile Osmanlı, tarihteki rolünü kurulacak yeni


Türk Devleti'ne bıraktı. Hal-  kımızın seferberlik dediği bu harpte, Türk Ordusu, şu 7, cephede, şan ve şerefle çarpıştı: Kafkasya, Galiçya, Makedonya, Çanakkale, Suriye  Filistin ve Irak.


Savaş, bizim girişimizden; tam 4 yıl sonra, 11 Kasım 1918'de sona erdi. I. Dünya Savaşı'na, başta Avrupa kıtası olmak üzere, dünyanın 5 kıtasından pek çok devlet katılmış ve maddî kayıplar yanında, 10 milyondan fazla insan da öldü.


FIKRA


 


Bir deli karşı kaldırıma geçince oradaki ilk görevliye sorar karşı kaldırım nerede ?


görevli şaşırır ama cevap vermek istemeyerek karşıyı gösterir


deli kime yutturuyorsun be daha az önce orada sordum burayı gösterdiler.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir dilenciyi at sırtına koy da bak, nasıl dört nala sürüyor. BURTON


YEMEK MENÜSÜ


·         TAVUK SUYU ÇORBA


·         ETLİ NOHUT


·         ŞEH.PİRİNÇ PİLAVI


·         CACIK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASKERÎ: (Ar.) Er. - Orduya mensup. Orduyla alakalı. Askeri (Ebu Ahmed el-Hasan b. Abdullah el): Zamanının ünlü alimlerdendir (903-993). Ebu Davud esSicistani'nin talebesiydi.


Kız: ASLI: (Ar.) Ka. 1. Asıl, tek, dip, kü­tük, temel, esas, kaide, kural, hakikat. 2. Soy, sop, nesep. 3. Bir şeyin belli başlı kısmı, başlangıç, baş yer, sıhhat. 4. Hakiki, esaslı, halis, safi. 5. Esasen, zaten, başlıca, en ziyade, hakikaten.


MANİ


 


Havalarda kırlangıç


Kanadı ayrıç ayrıç


İkimizi ayırtan


Kan kussun avuç avuç


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ayakta yetişen bitki nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kafatasıyla




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler