13 Kasım 2011 Pazar

12 Kasım 2011







































Bugün 12 Kasım 2011 16 Zilhicce 1432 T.Evvel: 30 Kasım 5 Düzce Depremi (1999) - Plevne Müdafaası (1887) - Pastırma Yazı (Yılın son sıcak günleri)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kur'an'ı cebren (açıktan) okuyan, sadakayı açıktan veren gibidir. Kur'an'ı gizlice okuyan, sadakayı gizlice veren gibidir. Ravi: Tirmizi, Sevabu'l-Kur'an 20


 


YILDIZ ÇİNİ FABRİKASI


 


1892'de Sultan Abdülhamid Hânın yaptırdığı Yıldız Porselen Fabrikası, bir asırdan fazla bir zamandır Türk-İslâm sanatının nadide örneklerine yeniden hayat kazandırıyor. 1908-1912 ve 1918-1961 arasında kapalı kalan bu fabrika, Menderes'in isteği ile yeniden restore edilerek 1961'den bu yana aralıksız çalışıyor.


Osmanlı çinisi, sanatını gün geçtikçe ilerleten Avrupa sanatı karşısında var olma savaşını birkaç yönde yürütüyor. TBMM'ne bağlı Millî Saraylar Dairesi bünyesinde olan Yıldız Personel Fabrikası, 160 personeli ile dünyada eşi ve benzeri olmayan ve unutulmaya yüztutmuş Türk-İslâm Sanatı ve Türk Çini Sanatının eşsiz örneklerini birer birer yeniden bütün ihtişamıyla gün ışığına çıkarıyor.


Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız, Çırağan gibi saraylarımızda bulunan müstesna sanat eserlerinin yanı sıra, yurt dışına kaçırılan tarihî


eserlerimizin de birer numuneleri, gerçekleri gibi bu fabrikada yeniden yapılıyor.


ABD'deki Washington, Teşvikiye ve daha birçok caminin çini işlerini yapan bu fabrika, antika meraklılarına da hizmet veriyor.


FIKRA


 


Hiç buralardan geçen bir deli gördünüz mü?


nasıl biri ?


bir seksen boyunda doksan kilo ağırlığında ufacık tefecik sarışın bir zenci


Anlamadım ?


hem bir seksen boyunda doksan kilo hemde ufacık tefecik üstelik hem zenci hem sarışın…


Canım deli dedik ya!!!


deli senin benim gibi olacak değil ya


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ölü bir imparator olmaktansa, yaşayan bir dilenci olmak daha iyidir. LA FONTAİNE


 


YEMEK MENÜSÜ


·          TAVUK SUYU ÇORBA


·          KIYMALI BEZELYE


·          PİLAV


·          KOMPOSTO


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASKER: (Ar.) Er. 1. Ordu, ordu ör­gülüyle ilgili. Vazife yapan. 2. Ülke savunmasında istihdam edilmek üzere eğitilip donatılan kimse. 3. Rütbesiz asker, er.


Kız: ÂSİYE: (Ar.) Ka. - 1. Kederli üzün­tülü. Musa (a.s.)'ı daha bebekken Nil'den kurtarıp sarayda büyüten ve sonra onun peygamberliğine iman eden kadın. Kur'an'da Fir'avun'un ka­rısı olduğu belirtilmiştir. Fakat ismi zikredilmemiştir. - (bkz. Kasas: 9; Tahrim: 11). Firavun'a karşı gelerek müslüman olmuştur. Tahrim suresin­de mü'mine bir kadının en son nokta­da yapması gerekenlere örnek olarak gösterilen hanım.


MANİ


 


Entarisi al basma


Alıp duvara asma


Sen benimsin ben senin


Ellere kulak asma


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Çeke çeke biter.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Mantar


 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler