14 Kasım 2011 Pazartesi

15 Kasım 2011














































Bugün 15 Kasım 2011 19 Zilhicce 1432 T.Sani: 2 Kasım 8 K.K.T.C.'ın Resmen İlan Edilmesi (1983) - Bağımsız Filistin Decleti'nin kuruluşu (1988)


HADİS-İ ŞERİF


 


Evimle minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir. Minberim havuzumun üzerindedir.  Ravi: Müslim, Hacc 502


 


AHISKA TÜRKLERİ (2)


 


("Dünden devam) Çok eziyet çektik, çok sıkıntılı vakitler geçirdik. Bitler oldu koca koca, kullanma suyu yok. Tuvalet yok. Vagonun köşesine çarşaf tutarak tuvalet yaptık. Soğukta bir ay o trenle yol gittik. Tifüs hastalığına yakalandık. Bir kısmı öldüler. Soyu tükenen aileler oldu. Ocakları söndü. Hasta olanı götürürlerdi. Bacım hasta oldu. Kontrola geldiklerinde, görmesinler diye, onu hasıra sarıp dikerdim. Hasta yok derdim. Ölüleri arkadaki boş vagonlara doldurdular. Bir yerde, Almanların attığı bombalarla büyük çukurlar açılmıştı. Orada treni durdurup, bütün ölüleri döktüler çukura. Adamları üst üste attılar. Günde bir adama 200 gram ekmek veriyorlardı. Alma-ata'dan transit geçtik. Esterhan diye bir yer vardı. Bizi oraya indirdiler. Ölülerimizi kuyuya attılar. Sonra Özbekistan'a götürdüler. Allah yardım etti, kudret verdi, sabır verdi, dayandık. Ölen öldü, kalan kaldı..."


Muhammed İzzetoğlu - Ahıska Türlerin Kutup Yıldızı


FIKRA


 


Adamin lastigi tam timarhanenin önünde patlamis,kaldirima ancak yanasabilmis. Sonraki islem malum… Kriko, stepne, bijon anahtari derken, birde bunlarin yanina talihsizlik eklenince,söktügü 4 adet bijon yuvarlanip yagmur mazgalina düser.


Mazgal açilir gibi degil, bijonlar görünür gibi degil. Talihsiz sürücü bir sagina bakar, bir soluna bakar, çaresiz duygular içinde kaderiyle basbasa, kaldirima çöker.


Olayi en basindan beri timarhanenin demir parmaklikli penceresinden izleyenbir deli, “çaresiz adam” in halini bir süre daha aciyarak izledikten sonra seslenir;


- Ulan salaaak! Sen ne yapiyorsun orda öyle?


- Sorma birader, lastik patladi ve degistirirken bijonlari mazgala düsürdüm.


- Düsündügün seye bak! Sök öbür lastiklerden birer tane Sök hepsi 3 bijonlu olsun.


Adam bir lastiklere bakar birde deliye ve sanki aklina birden bir fikir gelmis gibi ise girisir. Herseyi tamamlayip bagaj kapagini kapatan sürücünün akli deliye takilir.


Arabasina binmeden evvel ona seslenir:


- Yahu birader! Bu kadar zekan varken seni o timarhaneye neden tiktilar?


- Ulen salak! Biz burada delilikten yatiyoruz, salakliktan degil.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Uyuyan köpeği uyandırmaya gelmez. ALLESSANDRO ALLEGRİ


YEMEK MENÜSÜ


·          ETLİ KEREVİZ


·          ŞEHRİYELİ PİLAV


·          YOĞURT


·          ŞEHRİYE ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASİL: (Ar.) Er. 1. Sağlam. 2. İyice kökleşmiş, yüksek duygularla hareket eden. 3. Kendi kendine hareket eden. 4. Soyu, sopu belli. Necip.


Kız: CEZLAN: (Ar.). - Mutlu. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Mavi yelekli yârim


Çarkıfelekli yârim


Beni bırakıp gitti


Demir yürekli yârim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Alti kül, üstü kül


İçine bir sari gül


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Fasulye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler