2 Kasım 2011 Çarşamba

2 Kasım 2011

















































Bugün 2 Kasım 2011 6 Zilhicce 1432 T.Evvel: 20 Hızır 181 Tokatlı Molla Lütfi'nin Şehadeti (1945) - İttihatçı (Enver-Talat-Cemal paşalar) yurttan kaçışı (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, Allah günahlarını affeder. Ravi: Tirmizi, Salat 346


 


TELEVİZYON VE ÇOCUK


 


Sürekli açık televizyon yüzünden, binlerce çocuk konuşmayı çok geç öğreniyor. Daily Mail gazetesindeki habere göre; You Gov tarafından 1000 ebeveyn arasında yapılan araştırmada, erkek çocukların %22'sinin, kızlarınsa %13'ünün konuşmakta ve başkalarını anlamakta televizyon sesi yüzünden güçlük çektiği belirlendi. İngiltere Birleşik Krallık hükümetine çocuklarla ilgili danışmanlık yapan Jean Gross araştırmasında, çocukların %3'ünün önemli konuşma problemleriyle karşılaştığını tespit etti.


Araştırmaya göre, televizyon seyretmiyor olsalar bile, arka planda duyulan televizyon sesi yüzünden çocuklar büyüklerin söyledikleri sözleri anlamak için özel çaba sarf etmek zorunda kalıyor.


Gross; "Beyinlerimiz makinelerden öğrenmeye göre değildir. Bebekler bir yüze tepki vermeye ve ailelerinin yüzlerini tanımaya meyilli." dedi.


Çocuklar genelde ilk kelimelerini 10-11 aylıkken söylüyor. Ancak 3 yaşındaki çocukların %4'ünün hâlâ konuşamadıkları belirlendi.


FIKRA


 


Kış


John, kan ter içinde odun kesmekteyken, biraz uzakta bir kızılderilinin durduğunu farketmiş. Kızılderili John'a söyle bir bakıp "Bu kış soğuk." demiş ve gitmiş. John ise; yerliler bunca senedir dogayla içiçe yasiyor elbet bir bildigi vardir, diyerek daha fazla odun kesmeye baslamis.


Biraz sonra başka bir kızılderili ortaya çıkmış ve John'a bakıp "Bu kış çok soğuk." deyip kaybolmuş. İyice paniğe kapılan John, deli gibi odun kesmeye başlamış.


Kan revan içinde tükenecek haldeyken başka bir kızılderilinin yaklaştığını farketmiş. "Bu kış çok çok soğuk." demiş. Kızılderili tam gidecekken, John onun gitmesine izin vermemiş ve "Nerden biliyorsun?" diye sormuş.


Kızılderili gayet sakın söyle demiş: "Atalarımız der ki; Beyaz adam ne kadar çok odun keserse, kış o kadar soğuk olur."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Düşmanın karınca gibi ise sen onu fil gibi san. TÜRK ATASÖZÜ


 


YEMEK MENÜSÜ


·          EZO ÇORBA


·          KABAK DOLMA


·          PATLICANLI BÖREK


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ATAÇ: (Tür.) Er. - Atalardan gelen, atalarla ilgili olan.


Kız: CİHANSUZ: (Fars.) Ka. 1. Cihan yakan. 2. Gaznelilerden Buhran Şahı mağlup edip, Gaznice ve Bust şehirlerini yakıp-yıkan, gaddar vahşi Alaeddin-Hüseyin'e verilen ad.


MANİ


 


Dolabın kapakları


Çınarın yaprakları


Kara gözlü yârimin


Çınlasın kulakları


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Trenler ne zaman üşürler?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Çamur


 





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler