20 Kasım 2011 Pazar

21 Kasım 2011














































Bugün 21 Kasım 2011 25 Zilhicce 1432 T.Sani: 8 Kasım 14 Mardin'in Kurtuluşu (1920) - Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Dünya Televizyon Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim bana çeneleri ile bacakları arasındaki şeyler hususunda garanti verirse ben de ona Cennet hususunda garanti veririm. Ravi: Buhari, Rikak 23


 


SİNSİ DİN DÜŞMANLARI


 


İnsan, ancak kendisi gibi olan kimselerle arkadaşlık yapar, kendisi gibi olan kimseleri sever, kendisi gibi olan kimseleri tavsiye eder. Atalarımız ne güzel söylemişler: Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."


Her insanı inceleyip, geçmişini araştırıp, nasıl biri olduğunu tespit etmek zordur. Hele, ilmi olmayanların, dinî konularda, gerçek âlim ile, sinsi din düşmanlarını ayırt etmesi çok zordur. Çünkü, düşmanlar çok sinsi hareket ediyorlar. Bunu anlamanın en kolay yolu, kimlere hücum ediyorlar, kimlere arka çıkıyorlar, bunu iyi tespit etmek lazımdır.


Her devirde olduğu gibi, sinsi düşmanların, günümüzdeki temsilcileri de, kendilerine İslâm âlimlerini hedef seçtiler. Bunları kötülemek için ne gerekiyorsa yapıyorlar. İmam-ı a'zam, İmam-ı Gazalî, Imam-ı Rabbanî gibi İslâm büyüklerini her fırsatta kötülüyorlar. Bununla da yetinmeyip, sinsi düşmanlığı temsil eden, kendilerinden önceki kuklaları göklere çıkarıyorlar. Bir kimsenin gerçek niyetini anlamak için, övdükleri ve kötüledikle-ri kimselere bakmak kâfi.


Tabiî bu arada, Hallacı Mansur, Hacı Bektaş-ı velî ve Mevlana gibi gerçek manada büyüklerden de bahsediyorlar. Bunlardan bahsetmelerinin iki sebebi var:


Birincisi, dikkati çekmemek, bunların arasına yukarıdaki kimseleri de karıştırarak, işin aslını bilmeyenleri kandırmak.


İkincisi, bu zatların kapalı, izaha muhtaç çok sözlerinin oluşu. Bu sözlerini, istedikleri gibi izah ederek, dine zarar vermek.


Meselâ; Mevlânâ hazretleri, "Kim olursan ol, yine gel!" demiş. Bu kapalı bir söz olup, izah gerekir. İstismarcılar, bu sözü esas alıp; "Bak, Mevlana, kim olursan ol, yine gel, diyor. Dinli dinsiz ayırımı yapmıyor. Herkesi sevmeliyiz. Herkesi kardeş bilmeliyiz." diyerek, dinsizlik olan hümanizmi aşılıyorlar.


Halbuki, Hazret-i Mevlana; "Kim olursan ol gel! Biz kimsenin geçmişine bakmayız, geçmişine tevbe edip, Müslüman olan kimseyi, bağrımıza basarız, kardeş biliriz." diyor. Kâfirleri de kardeş biliriz, demiyor. Nitekim, Mevlana'nın talebeleri arasında, ateşperest, ateist, Yahudi, Hıristiyan yoktu,   http://www.bizimsahite.net


FIKRA


 


Delinin biri mektup yazıyormuş.  doktor içeri girmiş ve ne yapıyorsun? oğlum demiş . Bizim deli mektup yazıyorum doktor bey demiş doktor kime yazıyorsun diye sormuş bizim deli kendime yazıyorum doktor bey demiş.  doktor yanına oturup ne yazdın diye sormuş bizim deli daha mektubu almadım ki ne yazdığımı bileyim doktor demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. CİCERO


YEMEK MENÜSÜ


·          MERCİMEK ÇORBA


·          BALIKIZGARA FİLETO


·          HELVA


·          ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASAF: (Ar.) Er. 1. Vezir. 2. Erdem, ileri görüşlülük, yönetimde başarı. Hz. Süleyman'ın ünlü veziri. Süley­man (a.s.)'ın en çok güvendiği kişiydi. Neml suresinde anlatılanlar Asaf üze­rine yorumlandı. Daha sonra padişa­hın vezirlerine Asaf unvanı verildi.


Kız: ÇEVRİYE: (Ar.) Ka. 1. Haksızlık. 2. Eza, cefa, eziyet, gadir, zulüm, sitem.


MANİ


 


Dalları bastı kiraz


Sevdamı anlamadın


Önce beni yalvarttın


Şimdi sen yalvar biraz


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir duvara iki tekne


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Değnek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler