23 Kasım 2011 Çarşamba

24 Kasım 2011














































Bugün 24 Kasım 2011 28 Zilhicce 1432 T.Sani: 11 Kasım 17 Öğretmenler Günü - Filistin Devleti'nin Kuruluşu (1988) - Varto Zelzelesi (1975) - Soğukların başlaması


HADİS-İ ŞERİF


 


Şurası muhakkak ki (şaka da bile olsa) ben sadece hakkı söylerim! Ravi: Tirmizî, Birr 57


 


SULTAN ÖZÜR DİLEDİ


 


İmâm-ı Rabbânî hazretlerini, hakkında çeşitli iftiralarda bulunarak Hind Sultanına şikayet ettiler. Sultan bunlara kanıp, oğlu Şah Cihan'ı gönderip, İmâm-ı Rabbânî hazretlerini, evlâtlarını ve talebelerini çağırıp, hepsini öldürmeye karar verdi. Bunun üzerine Şah Cihan, yanına gitti. "Babama secde edersen seni kurtarabilirim." deyince, İmâm-ı Rabbânî hazretleri "Ece! gelince, ölümden hiçbir şey kurtaramaz." deyip secde etmeyi kabul etmedi.


Daha sonra İmâm-ı Rabbânî hazretleri, çocuklarını ve talebelerini bırakıp Sultana yalnız gitti. Kendisine yapılan iftiralara karşı Sultana o kadar güzel ve doyurucu cevap verdi ki, Sultan yüksek hakikatleri anlayabilecek birisi olmadığı hâlde, neşelendi ye serbest bırakıp özür diledi.


Sultanın ikna olduğunu gören iftiracı sapıklar; "Bunun adamları çoktur. Sözleri bütün memlekette yürürlüktedir. Serbest bırakırsak bir karışıklık çıkabilir." diyerek Sultanı aldattılar. Sultan, İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin Güvalyar Kalesi'ne hapsedilmesini emretti.


Bu hâdiseye çok üzülen talebeleri Sultana isyan etmek istediler. Bunu yapabilecek güçte idiler. Fakat İmâm-ı Rabbânîl hazretleri onları rüyalarında ve uyanık iken bu işten men etti. Sultana hayır duâ etmelerini emredip; "Sultanı incitmek bütün insanlara zarar verir." buyurdu. Çünkü, Ehl-i sünnetin bir alâmeti de devlete isyan etmemek idi.


Sultanın veziri, koyu bir muhalif olduğundan, zindanda, lmâm-Rabbânî hazretlerinin başına kardeşini tayin edip çok şiddet davranmasını emretmişti. Bu görevli ise ondan çeşitli kerametler, üzülmek yerine heybet, sabır ve hatta neşe görerek tevbe etti. Bozuk itikadını terkedip Ehl-i sünneti seçti ve onun halis talebelerinden oldu. Kalede hapis bulunan binlerce kâfir, onun bereketi ve sohbetleri ile Müslüman olmakla şereflendiler. Birçok günahkâr tevbe etti. Hattâ bazıları yüksek âlim oldu.


İmâm-ı Rabbânî hazretleri hapiste üç sene kaldıktan sonra; Sultan, yaptığına pişman oldu. Hapisten çıkarıp ikram ve ihsan eyledi. Hatta halis talebesinden ve sadık dostlarından oldu.


FIKRA


 


İki deli, yağmurdan sonra kumaşı yırtık paslı bir şemsiyeyi açmışlar yolda gidiyorlardı.Birincisi, gökkuşağını gösterdi; - Bak bak .. ıkinci baktı ve birden sinirlendi;


- Hükümet böyle şeyler için para harcıyor da , bizim gibi deliler için doğru dürüst bir hastane yaptırmıyor !


GÜNÜN SÖZÜ


 


Düşüncelerini değiştirmeyenler sadece aptallarla ölülerdir. LOWELL


 


YEMEK MENÜSÜ


·          ETLİ TÜRLÜ


·          BULGUR PİLAVI


·          YOĞURT


·          SÜTLAÇ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARTUK: (Tür.) Er. - Selçuklu Emiri. (XI. yy.). Selçukluların ünlü hakanı Alpaslan'ın emrinde Malazgirt savaşı­na katıldı.


Kız: ARÜSEK: (Fars.) Ka. 1. Gelin, kü­çük gelin. 2. Bebek gibi güzel kız. 3. İşlemecilikte kullanılan yeşil parlak sedef. 4. Ateş böceği. 5. Küçük bir mancınık çeşidi.


MANİ


 


Hoca çıkmış mahalleye


Topluyor kaşıkları


Cennet istersen Hoca


Kavuştur aşıkları


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bi etek yumurta


Sabahleyin baktum


Bi dane yok


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Zincir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler