2 Kasım 2011 Çarşamba

3 Kasım 2011


















































Bugün 3 Kasım 2011 7 Zilhicce 1432 T.Evvel: 21 Hızır 182 Hz. Ömer (r.a.)'ın Şehadeti (664) - Tanzimatın İlanı (1839) - Yarın Mübarek Terviye Günüdür.


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, Allah günahlarını affeder. Ravi: Tirmizi, Salat 346


 


TERVİYE GÜNÜ


 


Zilhicce ayının 8. gününe Terviye günü denir. O gün hacılar Mekke'den Minâ'ya çıkarlar. Terviye denmesinin sebebi, hacıların o gün Zemzem suyundan çok içip kanmalarındandır. Terviye, tefekkür mânâsında da kullanılmaktadır.


İbrahim aleyhisselâm, Zilhicce ayının 8. gecesi, rüyasında; "Kendi oğlunu keser hâlde" gördü. Sabah olunca, "Rüya şeytanî midir, Allah tarafından mıdır?" diye terviye ve tefekküre dalıp, o günü tefekkürle geçirdi. Arefe gecesi olduğunda kendisine; "Emrolunduğun şeyi yerine getir!" buyurulunca, Allahü teâlâ tarafından olduğunu bildi. Bildiği için o güne, bilmek anlamına gelen Arefe, dendi. Arefe, Zilhicce'nin 9. günüdür. Başka günlere Arefe denmez.


Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:


"Bir Müslüman, Terviye günü (Arefe gününden bir önceki gün) oruç tutarsa ve günah söylemezse, Allahü teâlâ, onu elbette Cennete sokar."


"Rahmet kapıları 4 gece açılır. O gecelerde yapılan duâ, tevbe reddolmaz. Rama-zan ve Kurban bayramının 1. geceleri, Berat gecesi ve Arefe gecesidir."


 


AKÎKA KESMEK


 


Çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek niyeti ile kesilen kurbanlık vasfına hâiz olan hayvana Akîka denir. Erkek için 2, kız için 1 akîka hayvanı kesmek, Hanefî mezhebinde müstehaptır. Fakir olanın bir hayvan kesmesi de caizdir. Akîka hayvanı, her zaman kesilebilir. Fakat, Kurban Bayramı'nda, kurbanlık hayvan bulmak kolay olduğu için, bu günlerde daha kolayca kesilebilir. Etlerinden, kesen yiyebilir ve pişmiş veya çiğ olarak zengin, fakir herkese verebilir. Akîka, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, ana-babaya ayrıca şefaat da ederler.


FIKRA


 


100 Ekmek


Adamın biri fırına gidip 99,5 ekmek istemiş. Fırıncı da şaşırıp abi gel şunu 100 yapalım deyince adam da


-"Ya o kadar ekmeği kim yiyecek" demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Düşmanın eline kılıç verilmez. TÜRK ATASÖZÜ


 


YEMEK MENÜSÜ


·          TAZE FASULYE


·          PİRİNÇ PİLAVI


·          YOĞURT


·          TAHİN HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ATABEY: (Tür.) Er. - Devlet yönetiminde bir san. Lala.


Kız: CİHANFER: (Fars.) Ka. - Cihanı, dünyayı aydınlatan, nurlu, ışıklı.


MANİ


 


Motor geliyor motor


Motorun bacası yok


Kalkmış beni istiyor


Cebinde parası yok


KARİKATÜR


 Başım ağrıyor = )


BİLMECE


Hangi tene krem sürülmez?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Haydutlar soyduğu zaman





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler