9 Kasım 2011 Çarşamba

8 Kasım 2011







































Bugün 8 Kasım 2011 12 Zilhicce 1432 T.Evvel: 26 Hızır 1 Kasım Günlerinin Başlangıcı - Kurban Bayramı III.Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Kalbinde Kur'an-ı Kerim'den hiçbir şey bulunmayan adam harabe bir eve benzer. Ravi: Tirmizi, Fezail-Kur'an 18


 


GIDADA YAPILAN HİLELER


 


Piyasada şu anda gıda konusunda ciddi hilelere başvurulduğunu söyleyen İstanbul Hazır Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Engin Güner özetle diyor ki:


"Bu maliyetlerle 2 liraya yarım ekmek köfte, döner... satılmaz. Et ve süt fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı, hileli ürünleri raflara çıkardı. Piyasada satılan süt ürünlerinin %15'inde ise süt tozu kullanılıyor. Köfteye, et yerine soya katılırken, kırmızı et yerine hindi budu satışı patladı. Gramajın %30 artması için ete enjekte edilen Bradmix isimli kimyasalın yerini günümüzde pastörize edilmiş buğday unu olarak tanımlanan Suprexin aldı. Dana kıymalara ise tavuk sakatatı karıştırılıyor.


Bir kilogram kaşarda sütün maliyeti 5 TL. Bu sebeple ucuza satılan peynirlere dikkat edilmeli. Beyaz peynirde de insan sağlığını tehdit eden pek çok hileli üretime dikkat etmeli. Zira, ucuza satılan beyaz peynirin içine çok miktarda nişasta ve jelatin katılıyor.


Sütü daha yağlı kıyamda göstermek amacıyla içine un ve nişasta', ilâve ediliyor. Bakteriyel faaliyeti önlemek için de formaldehit, borik asit, hidrojen peroksit gibi bakteri öldürücü özellikte maddeler kullanılıyor. Bir diğer yöntem de, sütün yağını çekerek yerine ayçiçek, yağı yahut margarin katmak, tereyağı yapımında ise %80'i margarinden ve patatesten oluşan karışıma, koku ve tat vermesi için sadece %20 tereyağı ekleniyor.


Piyasada 2-3 liraya satılan salam ve sosis ürünlerinin hammaddesi kırmızı yahut beyaz et olması lâzımken, sakatat katılıyor. Bozul-' muş yahut son kullanma tarihi geçmiş sucuklar içine sarımsak, baharat katılarak yeniden işleniyor ve satışa sunuluyor...


 


KASIM GÜNLERİ


 


Bir sene, Hızır Günleri (Yeşil Mevsim) ve Kasım Günleri olmak üzere ikiye ayrılır. Mayıs ayının 6'sında Hızır Günleri ile yaz başlar ve 186 gün sürerek, 7 Kasım'da sona erer. Kasım Günleri de, Kasım ayının 8'inde başlar, Şubat ayının 29 çektiği yıllarda 180 gün, diğer yıllarda ise 179 gün sürer. Hızır Günleri yaz devresini, Kasım Günleri de kış devresini gösterir. Kasım Günleri'nin başlamasından birkaç gün sonra gelen, Pastırma Yazı denilen sıcak günlerin sonunda, havalar iyice soğumaya başlar.


FIKRA


 


iki deli havuzun başına geçmiş.


bi deli havuzun tadına bakmış.su tatlı değilmiş.


deli havuzun içine şeker atmış. tekrar bakmış yine tatlı değil.


öbür deli demişki.deli şekeri havuza attında karıştırmadınki demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Üç gerçek dost vardır: Yaşlı bir eş, yaşlı bir köpek, hazır para. FRANKLIN


YEMEK MENÜSÜ


·          YAYLA ÇORBA


·          İZMİR KÖFTE


·          SOSİSLİ MAKARNA


·          MEVSİM SALATA


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASUTAY: (Tür.) Er. - Hırçın tay.


Kız: ASUMAN: (Fars.). - Gök, sema, fe­lek. Asuman ile Zeycan hikayesinin erkek kahramanı. Doğu Anadolu'da yaygın olarak anlatılır. Erkek ve ka­dın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Geline bak geline


Kına yakmış eline


Ne mutlu bu geline


Gidiyor sevdiğine


KARİKATÜR


 Başım ağrıyor = )


BİLMECE


Deniz niçin tuzlu olur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yüzüne tokat atınca




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler