GRİBE KARŞI YİYECEKLER
Uzmanlar diyor ki: Domuz gribine veya başka griplere yakalanmaktan korkuyorsanız bu besinleri tüketmeye dikkat edin...
Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını ihtiva eder.
Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan faydalı bakteriler olan probiyotik bulunur.
Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren "epigallocatechin gallate" isimli kimyasalı ihtiva eder.
Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir.
Taze patates: Vücutta A vitaminine çevriliyor ye grip tedavisinde önemli bir rol oynuyor.
Tavuk suyuna çorba: Gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur.
Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2,5 kat azaltıyor.
Ceviz: Antioksidan selenyum; soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar.
Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır.
Bal: Tabii olarak antibakteri yel özelliklere sahiptir.
Lahana: Ispanak ve lahana, gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir.
Mantar: Gribe karşı koruyan beta-glucan isimli bir madde ihtiva eder.
Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan'lar bakımdan zengindir.
Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu,
Balık: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için balık (Omega 3) tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz.
Soğan: Tabii antibiyotikler ihtiva eder. Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
GÜNEŞ YAY BURCUNDA
Bugün, 22 Kasım. Güneş, Yay (Kavs) Burcu'na girmiş ve sonbahar mevsiminin 3. ayı başlamıştır. Güneş bu burçta 29 gün kalacak ve Aralık'ın 21. günü Oğlak Burcu'na girecektir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder