6 Haziran 2010 Pazar

5 Haziran 2010


 































Bugün 5 Haziran 2010    22 C.Ahir 1431 Mayıs: 23 Hızır 31 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Kuruluşu (1936)-Dünya Çevre Günü-Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın vefatı (1085)


HADİS-İ ŞERİF


 


-Allahu Teâlâ zâlimi imhâl eder (bir müddet cezasını tehir eder),taki gazabına uğrayınca onu kimse kurtaramaz.()


 


GÜZEL AHLÂK


Bir adam Resûlullâh'ın (s.a.v.) karşısına gelerek: "Yâ Resûlallâh! Hangi amel daha fazîletlidir?" dedi.


Resûlullâh (s.a.v.) "Güzel ahlâktır." buyurdu. Sonra sağ tarafına geçerek "Yâ Resûlallâh! Hangi amel daha fazîletlidir?" diye sordu. Resûlullâh (s.a.v.) "Güzel ahlâktır." buyurdu. Son­ra sol tarafına geçerek "Yâ Resûlallâh! Hangi amel daha fazî­letlidir?" dedi. Resûlullâh (s.a.v.) "Güzel ahlâktır." buyurdu. Sonra arka tarafına geçerek suâlini tekrarlayınca Peygamber Efendimiz "Sana ne oluyor ki anlamıyorsun? Güzel ahlâktır. O da gücün yettiğince kızmamandır." buyurdular.


DİLDE HAFİF, MİZANDA AĞIR İKİ CÜMLE


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:


"İki cümle vardır ki, dilde hafif, mîzanda ağır, Rahman   ı (olan Allâh)'a da sevgilidir. (Bu mübarek cümleler) Süb-hâna'llâhi ve bi-hamdihî, Sübhânallâhi'l-azîm"dir (ki, Allah'ı teşbih ve Allah'a hamd ederim. Yüce olan Allâhü Azîmüşşânı tekrar teşbih ederim, demektir.)


Dile hafif gelmelerinin, harflerinin azlığı sebebiyle oldu­ğu açıktır. Mîzanda ağır oluşları Rahmân'a sevimli olduk­ları içindir. "Sübhânallâhi ve bi-hamdihî" kelime-i tayyibe-si (güzel cümlesi), Allâhü Teâlâ'yı, zâtına lâyık olmayacak serlerden ve noksanlıklardan, kemâl mânâda tenzîh ve takdîs etmektedir.


Bu teşbihin içinde geçen hamd ibaresi (ve bihamdihî) ile Allâhü Teâlâ'nın güzel sıfatlarına, güzel fiillerine, çeşitli nimetlerine ve bol ihsanlarına şükredilir.


Çünkü her şükrün başı hamddir. Bu yüzden hadîs-i şe-rîfte şöyle buyrulmuştur: "Her kim gündüz veya gece yüz kere 'Sübhânallâhi ve bi-hamdihî' okursa, o gece veya gündüz bu teşbihi okuyanların dışında hiç kimsenin ameli ona denk olmaz."


Hem nasıl denk olabilir ki?. Çünkü her amel ve ibâdet Allâhü Teâlâ'ya bir şükürdür. Bu tesbîhin bir kısmıyla (bu şükür) edâ edilmiştir. Teşbihin, Hak sübhânehûyu tenzih ve takdîs için olan diğer kısmı (Sübhânallâhi'l-azîm) de bu şükür üzerine ziyâdedir.


O halde bu teşbihi her gece ve gündüz yüz defa oku­malıdır... (İmâm-ı Rabbani Mektubat, 1/307-308)


 


FIKRA


 


Temel İngiltere'ye gidecekmiş. Arkadaşı Cemal İngiltere'de trafiğin soldan olduğunu ve bunun Temel için oldukça tehlikeli olacağını söyleyip, dikkatli sürmesini öğütlemiş. Temel: “Merak etmeyesun... Geçen gün Rize'den Samsun'a kadar soldan gittum, punun ne kadar tehlikelu olduğunu pileyrum!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Karanlık geceleri ben uykusuz geçirirken, sen sabaha kadar uyuyorsun.Ondan sonra da bana yetişmek istiyorsun. Ne gezer. Zemahşeri


YEMEK MENÜSÜ


·   KIY.TAZE FASULYE


·   PİLAV


·   KOMPOSTO


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VAHİD: (Ar.) Er. - Bir, tek, yalnız. Allah'ın sıfatlarındandır. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.


Kız: ŞÜKRAN: (Ar.). - İyilik bilme, gönül borcu, minnettarlık. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Atma bana taş ile
Gözüm dolu yaş ile
Ben nereye gideyim
Bu sevdalı baş ile


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir çuval cevizim var,


Sayarım tükenmez.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (saat)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler