ZEKÂTTA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Cenâb-ı Hak, Bakara Sûresi'nin 43. âyeM kerîmesinde (meâlen) "Hem namazı dürüst kılın ve zekâtı verin..." buyurmuşlardır. Zekât mâlî ibâdetlerin en mühimidir. Kur'ân-ı Kerîm'de seksenden fazla âyet-i celîlede zikredilmiştir. Zekât, temizleyici bir ibâdettir. Zekât ibâdeti, hem zekâtı verilen malı, hem de zekât veren kimseyi temizler. Nitekim âyet-i kerîmede "Onların mallarından bir sadaka (zekât) al ki, onunla kendilerini tezkiye etmiş, temizlemiş olursun..."
Tevbe sûresi, âyet 103), hadîs-i şerîfte "Mallarınızı zekât ı koruyunuz, hastalıklarınızı sadaka İle tedâvî ediniz, belâları duâ ve niyaz ile karşılayınız." buyurulmuştur. Zekâtı vermek için müttakî, yâni Allâhü Teâlâ'dan korkan ve itaat edenleri seçmek, onların takvalarını artırır ve mükâfatı büyük olur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yemeğinizi müttakî kimselere yedirin, sadakalarınızı da mü'minlere verin." buyurmuştur.
Bilhassa ilim tahsîl eden veya ilim sahibi ye ihlâslı fakirleri seçmek. Çünkü Allah rızâsı niyeti ile ilim tahsili en büyük ibadettir. Ibn-i Mübarek (rh.) sadakalarını bilhassa âlimlerin fakirlerine verirdi. Niçin böyle yaptığı soruldu ğunda; "Ben, peygamberlikten sonra ilimden daha üstün bir rütbe olduğunu zannetmiyorum. İlim sahiple rinin ihtiyâcını temin ederek, okumalarını sağlamak
daha makbuldür." diye cevab vermiştir.
En iyisi nimetin Allah'tan olduğunu bilip de ona şükredenleri seçmekdir. Çünkü kulların en çok şükredenleri, nimeti Allah'tan bilenlerdir. Şübhesiz böylelerine yapılan
yardım ise kaybolmaz.
YARIGÖLGELİ AY TUTULMASI
Bugün (6 Ağustos Perşembe günü) "Yarıgölgeli ay tutulması" meydana gelecektir. Hindistan'dan başlayarak Asya kıtasının doğusu ile Avrupa ve Afrika kıtasının tamamı ve Güney Amerika kıtalarından gözlenebilecek olan bu tutulma Türkiye'den görülebilecektir. Tutulmanın büyüklüğü: -0.6617'dir. Ay'ın gölgeye girişi: 6 Ağustos 02.01 (Türkiye yaz Saati) Tutulmanın ortası: 6 Ağustos 2009 03.39 Ay'ın gölgeden çıkışı: 6 Ağustos 2009 05.17 "
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder