KUR'ÂN'I KERÎM ANCAK ALLAH RIZÂSI İÇİN OKUNUR
Kur'ân-ı Kerîm okuduktan sonra dünyevî hiçbir şey istememek lâzımdır.
İmrân bin Husayn (r.a.) bir adama uğradı. Adam Kur'ân-ı Kerîm okuyor, sonra da bir şeyler istiyordu.
İmran bin Husayn'ın bu gördüğü hâlden kalbi sıkışmış ve musibete uğrayan kimse gibi, "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râçiûn" âyetini okuduktan sonra, "Ben Resûlullah'ın, 'Kim Kur'ân-ı Kerîm'i okursa Allah'ın rızâsını ve cennetini istesin. Onunla dünyâyı istemesin. Çünkü öyle topluluklar, kimseler gelecek ki, Kur'ân-ı Kerîm okuyacaklar ye onun karşılığını insanlardan isteyecekler.' buyurduğunu işittim." demiştir.
İLMİHÂL: İNSANLARIN HESABA ÇEKİLMESİ
Âhirette insanların hesaba çekilmesi ellibin sene kadar sürecektir. İnsanların ba'zısı hesapsız cennete girerler.
Hayvanların hakları verildikten sonra Cenâb-ı Hakk onlara "Toprak olunuz!" diyecek, onlar da toprak olacaklardır. İşte o zaman kâfirler "Keşke biz de toprak olsaydık!.." diyecekler, fakat pişmanlığın faydası olmayacaktır.
Cennet ve Cehennem hep dünyâda kazanılır. Son pişmanlığın faydası olmaz ve âhirette pişmanlık ile âh vâh etmekten başka yapacak bir şey kalmaz.
Bütün insan ve cinlerin mahşerde hesablaşması ve muhakeme işleri tamam olunca Cennet ehli ve Cehennem ehli takım takım ayrılacak ve Sırat Köprüsü Cehennem üzerine kurulacak; Cennet ehli onun üzerinden kimi yıldırım gibi, kimi rüzgâr gibi ve kimi sür'atli koşan atlar gibi geçip Cennet'e gidecekler. Cehennem ehli ise geçemeyip ateş içine düşecekler ve Cehennemin yedi katında derekelerine göre yerleşeceklerdir.
Kâfirler Cehennem'de ebedî kalacaklar. Ama mü'-minler, varsa günâhları kadar yandıktan sonra çıkıp Cennete gireceklerdir. Zîrâ mü'min, büyük günah işlemekle kâfir olmaz. Zerre kadar îmânı olan Cehennem'de ebedî kalmaz.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder