ÂMENERRESÛLÜ'NÜN FAZİLETİ
Bakara sûresinin son iki âyeti îmân ve itikadı zarurî olan büyük esasları bildirmekte ve burada yedi duâ cümlesi bulunmaktadır. Bakara sûresi nazil olup Resû-lullah tarafından okunduğu zaman, her duâ cümlesi okundukça Allâhü Teâlâ tarafından "Duanı kabul ettim." buyurulmuştur.
Cebrail (a.s.), Resûlullâh'ın (s.a.v.) yanında otururken, Peygamber Efendimiz kapı sesine benzer bir ses işitti ve başını kaldırdı. Cebrail (a.s.), 'Bu şimdiye kadar hiç açılmayıp yalnız bugün açılan bir gök kapısıdır.' dedi. Sonra o kapıdan bir melek indi. Cebrail (a.s.) 'Bu melek, bugüne kadar yeryüzüne hiç inmemiştir.' dedi. Melek selâm verdi ve Resûlullâh'a (s.a.v.),
"Seni, senden önce hiç bir peygambere verilmeyen iki nurla müjdeliyorum: Fatiha sûresi ve Bakara sûresinin son âyetleri. Bunlardan okuyacağın her harfe karşılık mutlaka sana, (o harfin sevabı) verilecektir." dedi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
"(Bakara sûresinin) Bu iki âyeti bir evde üç gece okunmazsa o eve şeytan yaklaşır."
"Her kim geceleyin Bakara Sûresi'nden (son) iki âyeti okursa ona (o gece âfetlerden ve şeytan şerlerinden emîn olmak üzere) kifayet eder(yeter][."
"Allâhü Teâlâ Bakara Sûresi'ni iki âyetle (Amenerre-sûlü ile) sona erdirdi. Bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, hanımlarınıza ve çocuklarınıza öğretiniz.
"Kim üzüntü ve keder ânında Âyetü'l-Kürsi ve Bakara Sûresi'nin sonu(ndaki iki âyeti: âmenerresû-lü)nü okursa Allâhü Teâlâ ona yardım eder."
Hz. Ali (k.v.) buyurdular ki: "Bakara Sûresi'nin sonundaki iki âyeti (Amenerrasûlü) okumadan uyuyacak aklı başında bir Müslüman bulunacağını sanmıyorum. Çünkü onlar arşın altındaki bir hazinedendir."
Cebrail (a.s.) Resûlullâh'a (s.a.v.) Bakara Sûresi'nin sonunda 'Amîn' demesini telkîn etti.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder