BİLDİĞİ SALİH AMELİ İŞLEYENE ALLAH BİLMEDEDİĞİNİ BİLDİRİR
İmâm Ahmed bin Hanbel Hazretleri, kendisinde bir hadîs-i şerîf bulunan bir zât olduğunu işitince Bağ-dad'dan Mâverâünnehr'e (Seyhun ve Ceyhun nehri arası) gitti. O zâtı bir köpeğe yiyecek verirken gördü. İmâm ona yaklaşıp selâm verdi. Şeyh selâmını aldıktan sonra köpeğe yiyecek vermeye devam etti.
İmâm o zâtın kendisiyle değil de köpekle alâkadar olmasından (dolayı) nefsinde (ona karşı kötü) bir şeyler hissetti. Şeyh, köpeöe yiyecekleri verdikten sonra imâma döndü ve "seninle alâkadar olmayıp bu hayvanla meşgul olmam sebebi ile nefsinde bir şeyler hissetmiş olabilirsin." dedi. İmâm, "evet" deyince, o zât: "Bana Ebû Zinâd A'rec'den, o da Ebû Hüreyre'den (r.a.) hadis olarak bildirdi; Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki: "Kim kendisinden bir şey ümîd edeni -gücü yettiği halde- mahrum ederse, Allâhü Teâlâ da onu kıyamet günü ümîd ettiğinden mahrum eder, cennete giremez." Buralar köpeklerin olduğu yerler değildir. Bu köpek benden bir şeyler umarak geldi. Ben de kıyamet günü Allâhü Teâlâ ümîd ettiğimi kesmemesi için onun ümîdini kesmeyi münâsip görmedim." dedi. İmâm Ahmed, "İşte bu hadîs-i şerîf bana kâfîdir." buyurdu ve döndü.
ÇOCUKLARA DİKKAT EDİNİZ
„ Vâsıtada çocukların ön koltuğa oturması tehlikelidir. Anî duruşlarda ön cama çarpmaları ve yaralanmaları mümkündür.
Çocukların arka koltukta yaşlarına göre ya emniyet kemerli çocuk koltuğuna ya da emniyet kemeri takılarak oturtulması gerekir.
Okulların önünden yavaş gitmek, yolu ve kaldırımı kontrol ederek dikkatli geçmek lazımdır.
Yola fırlayan top, arkasından bir çocuğun koşarak geleceğinin habercisidir.
Çocuklar, cadde ve sokaklardan park etmiş vâsıtaların arasından anîden yola fırlayabilirler. Çok yavaş ve dikkatli gidilmelidir.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder