ZÜLKİFL ALEYHİSSELÂM
Allâhü Teâlâ, Eyyûb Aleyhiselâmdan sonrai oğlu Zül-kifl Aleyhisselâmı peygamber olarak göndermiş ve ona halkı Allah'ın birliğine inanmağa davet etmesini emretmiştir. Zülkifl Aleyhisselâm, Şam'da otururdu.
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu: "Ve İsmail ve İdrîs ve Zülkifl'i (de an) hepsi de sabredenlerden idiler. Onları da, rahmetimizin içine idhâl ettik (girdirdik). Onlar, hakîkaten şâlihlerdendi." (Enbiyâ, 85-86)
Ve "İsmail'i, Elyesa'yı, Zülkifl'i de an ve onların hepsi de hayırlılardandır." (Sâd-48).
Zülkifl Aleyhisselâmın, Kur'ân-ı Kerîm'de, böyle kendilerinden övülerek bahsedilen büyük peygamberler arasında zikredilişi, kendisinin de, Peygamber olduğunu açıkça gösterir.
Halk, Zülkifl Aleyhisselâma îmân ettiler, tâbi oldular ve kendisini doğruladılar. Bunun üzerine Allâhü Teâlâ, onlara Allah yolunda cihâd etmelerini emredince, bunu yerine getirmekten kaçındılar ve zaaf gösterdiler: "Ey Zülkifl! Biz hayatı sever, ölümü sevmeyiz. Bununla beraber, Allâhü Teâlâ'ya ve onun Resulüne âsî olmaktan da hoşlanmayız. Eğer, ömürlerimizi uzatmasını ve ancak biz dilediğimiz zaman bizi öldürmesini Allah'tan dilersen, ona ibâdet eder ve onun düşmanları ile cihâd ederiz." dediler.
Zülkifl Aleyhisselâm, onlara "Siz, benden büyük bir şey istediniz. Bana, ağır teklifte bulundunuz." dedi. Sonra kalkıp namaz kıldı ve "Ey Allah'ım! Sen bana peygamberlik vazifelerini tebliğ etmemi emrettin, tebliğ ettim. Düşmanlarınla cihad etmemi emrettin. Ben, kendimden başkasına güç yetirmeğe mâlik değilim. Kavmimin bu hususta benden istediklerini sen benden daha iyi bilirsin. Beni, benden başkasının günahı ile hesaba çekme. Ben senin gazabından rızâna, azabından affına sığınırım." dedi.
Allâhü Teâlâ, Zülkifl Aleyhisselâma: "Sen kavmine, benim onlar için seçtiğimin, kendilerinin kendileri için seçtiklerinden daha hayırlı olduğunu öğretmedin,mi?" diye vahyetti. Bunun üzerine onlar, ecelleri ile ölmeye razı oldular. (Aleyhi ve alâ nebiyyine's-selâm)
|
GÜNÜN SÖZÜ
İnsan şişirilmiş bir tulum gibidir, ağzı açılınca söner ( Kaşgarlı Mahmut ) |
YEMEK MENÜSÜ
· SUCUKLU KU. FASULYE
· PİLAV
· ÇORBA
· TURŞU |
ÇOCUĞUNUZA İSİM
Erkek: ŞAHZAT: (f.a.i.) Er. - Saygıdeğer kimse. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.
Kız: ŞAKAR: (Tür.) - Yiğit, cesur. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder