12 Ağustos 2011 Cuma

11 Haziran 2011


































Bugün 11 Temmuz 2011 10 Şaban 1432 Haziran: 28 Hızır 67 İngilizler'in Mısır'ı İşgali (1882) - Esir Milletler Haftası - Çarkdönümü Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


İki haslet vardır ki bir müminde asla beraber bulunmazlar: Cimrilik ve kötü ahlak. Ravi: Tirmizi


 


MISIR PİRAMİTLERİ


 


Piramitler en basit tarifi ile insan eliyle yapılan dağlar. Giza'dakilerin MÖ 3000 yıllarında inşa edildiği, Keops, Kefren ve Mikerinos'un adını taşıdıkları biliniyor. Piramitlerin kurulduğu Giza bölgesi çorak, kurak bir sahra.. O yıllarda bir yerleşim de yok, firavunlar daha yukarılarda Memphıs, Lüksor ve Karnak'ta oturuyorlar. Uzmanlar; piramitlerin yapımı için, 100 000 insanın 660 yıl çalışması lâzım diyorlar.


Uydu fotoğraflarına bakılırsa, piramitlerin basit binalar olmadığı ortaya çıkar. Büyük piramitin açıları, Nil deltasını iki eşit parçaya ayırır. Kral odasına yılda sadece 2 defa güneş girer. (Doğduğu ve tahta çıktığı gün). Kaldı ki piramitler 3-4-5 nispetine (pisagorun teorisine) uygun olarak hazırlanmıştır. Büyük Piramit'le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir. Yüksekliği milyarla çarpılınca güneşe olan mesafemizi verir. Yani adamlar astronomiyi, coğrafyayı biliyorlar. Mimaride de mahirler, piramit dediğin 210 kat. Tarihçi Herodot'a göre, malzemeyi, piramidin tepesine çıkarmak için 925 metre boyunda, 19 metre genişlikte bir rampa yapılmış. Bu rampanın inşası da en az 10 yıl sürer. Keops Piramidi ağırlıkları 60 ton ile 3 ton arasında değişen 2 300 000 adet taş bloktan yapılmış. Kenarı 227 metre olan kare taban üzerine kurulmuş. Piramidin ortasında, tepeden 100 metre kadar aşağıda firavun odası var ve sadece dört duvar. Keops piramidi 3 metre yüksekliğinde bir duvar hâline getirilse bütün Fransa'yı sarıyor. (Napolyon hesaplatmış.)


Piramidin 20 yılda bittiği söyleniyor. Bunun için Nil in yükseldiği mevsimde, günde 4000 blok taşınmalı. 60 milyon ton tasın taşınması için 1000 tekne lâzım. Elle cilalanıp parlatılan 460 000 taşla kaplanmış. Bunlar itinayla yerleştirilmiş, aralarına sigara kağıdı bile sızmazmış. Piramitler kimilerine göre hava araçları için işaret, kimilerine göre jeolojik titreşimlerle rezonansa girebilecek bir enerji merkezi, kimileri ise tarihe yon verecek bir arşiv olduğuna inanmış...


FIKRA


 


Adam doktorun karşısındaki koltuğa oturdu.


- Durum çok kötü doktor bey, bir dakika önce olan herşeyi unutuveriyorum.


- Peki niçin hatırlamaya çalışmıyorsun.


- Neyi?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Peşlerinden gidecek cesaretiniz varsa; bütün rüyalar gerçek olabilir.


Walt Disney


YEMEK MENÜSÜ


·          FIRIN PİLİÇ


·          PİLAV


·          M.SALATA


·          MEYVE


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKŞİT: (Tür.) Er. - Kutlu uğurlu. 2. Ak. 3. Güneş, nur, aydınlık. Akşit Muhammed b. Tugac: İhşidiler devle­tinin kurucusu.


Kız: BETÜL: (Ar.) Ka. 1. Bakire. 2. Erkekten çekinen, erkeklere yaklaşmayan namuslu kadın. 3. Ayrı kök salan fidan. 4. Hz. Meryem'in lakabı. 5. Hz. Muhammed (s.a.s)'in kızı Hz. Fatıma'nın lakabı.


MANİ


 


Gerçekleri duy oğlum!


Mezhebine uy oğlum!


Eller sana acımaz,


Annen der ki vay oğlum.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Timsahlar neden yassıdır?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Çünkü fillerin paraşütle atlama saatidir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler