5 Ocak 2011 Çarşamba

6 Ocak 2011


 



















































Bugün 6 Ocak 2011 2 Safer 1432 K.Evvel: 24 Kasım 60 Abdülkadir Udeh'in Şehadeti (1954) - Sultan Dördüncü Mehmet Han'ın vefatı (1693) - Ceyhan'ın Kurtuluşu (1922) - Veremle Savaş eğitimi Haftası (7-13 Ocak)


HADİS-İ ŞERİF


 


Sizden biriniz mescide girdiği zaman iki rek'at namaz kılıncaya kadar yani kılmadıkça oturmasın.


 


CİLT İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Cilt bakımı için biraz şifalı bitki, biraz da su yeter. Yıllardan beri süregelen şifalı bitkiler ile tedavi sistemi günümüze kadar geçerliliğini korumuştur.


Cildi normal olanlar için, yarım kilo üzüm suyu yüze sürülüp 10 dakika beklenir ve içine 1 kahve kaşığı karbonat karıştırılmış suyla yıkanır. Ciltteki siyah noktalar; kil, badem yağı, bal karışımı ile kolayca giderilebilir. Karışım yüze sürülür ve yarım saat sonra yıkayıp bir nemlendirici sürülür.


Cildi ferahlatacak reçete: 1 litre suya veya maden suyuna 1 tutam lavanta çiçeği, bir tutam ısırgan yaprağı ve yarım tutam kırlangıç otu atılır. 1 gece dinlendirilip yüze sürülür. Kısa bir süre sonra, ılık su ile yıkanır,


Cildi büyük gözenekli olanlar için, killi toprak ve havuç suyu yüze sürülüp 1 saat sonra yıkanır.


Cildi canlandıran diğer bir reçete: Aynı miktarlarda avokado yağı, buğday yağı, saf zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı bal karıştırılıp cilde sürülür. Kısa bir süre bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.


Cilde parlaklık vermek için:; 1 kaşık bal ve 1 yumurta akı iyice çırpılır ve yüze sürülür. 5 dakika bekletildikten sonra avuç içi ile yüze bastırıp çekilir Bu işlem 4-5 defa tekrarlandıktan sonra, soğuk suyla yıkanır.


FIKRA


 


Kasabanın papazı bütün dişlerini çektirmiş, komple yeni diş yaptırıyormuş. Bu arada her pazar kilisede vaaz vermeye devam etmesi gerektiğinden, ilk hafta sadece 10 dakika konuşabilmiş. İkinci hafta sadece 20 dakika konuşabilmiş ama üçüncü hafta konuşması tam 2 saat 40 dakika sürmüş. Bunun üzerine konuşması bittikten sonra kilisedekiler papaza bunun nedenini sormuşlar. Papaz da şöyle cevap vermiş: “İlk hafta diş etlerim öyle ağrıyordu ki konuşurken çok zorlandım. İkinci hafta ağzım takma dişlere alışamadığı için yine çok zorlandım. Bu hafta ise kendi takma dişlerim diye karıminkileri takmışım, o yüzden susmam mümkün olmadı!..” (Müge Serdar)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bilgiyle dirilenler ölmez. Hz. Ali (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·   İzmir köfte   


·   Pey.Makarna


·   M.salata


·   Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDİ: (Ar.) Er. - Kulluk ve itaat eden.


Kız: AYLİN: (Tür.) Ka. - Ay'a ait.


MANİ


 


Arapça itelendi,


Tehirler ötelendi,


Tespiti saptadılar,


Vasfımız nitelendi.


KARİKATÜR


 Ay çok uzak


BİLMECE


Ben giderim,
O gider
Güneşte beni izler


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (BEBEK)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler