10 Ocak 2011 Pazartesi

8 Ocak 2011



















































 







 
























Bugün 8 Ocak 2011 4 Safer 1432 K.Evvel: 26 Kasım 62 Hirfanlı Barajı'nın Hizmete Girişi (1960) - Zemherir Fırtınası - Erzin'in Kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir sefere üç kişi beraber çıkınca birini emîr (başkan) yapsınlar.


 


SOHBET --- NİÇİN MÜSLÜMAN OLDU


18 aydır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Gabriele Schieke (43), Manavgat Müftülüğünde kelime-i şehâdet getirerek Müslüman oldu. Schieke'yi mutlu gününde Türk eşi Mustafa Kemal Bindiren yalnız bırakmadı. İslâm dinini seçen Schieke'ye, Kur'ân-ı kerîm ile İslâm ilmihâli hediye edildi.


Bir yıl önce Side'de kuaförlük yapan Mustafa Kemal Bindiren ile evlendikten sonra, Bindiren soyadını aldı. Bir yıl içinde Almanca olarak Kur'ân-ı kerîmi 2 defa okuyan Schieke, Müslüman olmadan önce ateist olduğundan, ölüm korkusuyla içinde bir boşluğun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:


"Müslüman olduğum için kendimi bir tüy gibi hafif hissediyorum. Yeni dinimi araştırdım ve bütün benliğimle kabul ettim. Müslüman olmamda İsra Suresi'nin 23. ayeti çok etkili oldu.


 


YAŞAR DOĞUNUN VEFATI


 


Türk güreşinin en büyük şampiyonlarından Yaşar Doğu, 8 Ocak 1961 'de kalp krizi sonunda Ankara'da vefat etmişti. 1915' yılında Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde doğan Yaşar Doğu, güreşe 16 yaşında başlayıp, 1940'da Balkan, 1946,1947,1949'da Avrupa, 1948'de Olimpiyat ve 1951'de de dünya şampiyonluklarını kazanmıştı. Yaptığı 47 millî maçın. 33'ünü tuşla olmak üzere 46'sını kazandı. Sâdece 1939'da sayı ile bir yenilgisi yardır. Yaşar Doğu'nun ne yurt içinde ne de yurt dışında yaptığı güreşlerde, sırtı hiç yere gelmemişti. Hatta, yatarken bile sırtüstü yatmazdı. Namazlarını devamlı kıldığı gjbi, her güreşten evvel de 2 rekât nafile namaz kılardı.


FIKRA


 


Tanrı önce yerküreyi yaratır. Bakar ve “güzel” der. Sonra atmosferi yaratır. Bakar ve yine: “güzel” der. Daha sonra toprakları, dağları ve denizleri yaratır. Bakar ve: “güzel” der. Erkeği yaratır, baştan sona seyreder: “güzel” der. Sonra kadını yaratır ve bir hayli baktıktan sonra: “Önemli değil, boyanır...“


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir devlet adamının kalbi kafasında olmalıdır. Napoleon


YEMEK MENÜSÜ


·   Izgara köfte


·   Bulgur pilavı


·   Piyaz 


·   Yayla çorba


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AYKUTALP: (Tür.) Er. - Mükafat veren kahraman, iyi karşılık veren ba­hadır.


Kız: ABD: (Ar.) Ka. - Köle, hizmetçi, itaat edici. Kul. Sonuna Allah'ın isimleri getirilince bazı isimler meydana gelir. Abdullah, Abdurrahim, Abdulmelik gibi.


 


MANİ


 


Bitkine denmiş aygın,


Muteber olmuş saygın,


Moderne denmiş çağcıl,


Dönekler olmuş caygın.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Gece içindeyiz
Gündüz dışında
Pencereli, kapılı
Şirin bir yuva


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (ÇOCUK)




 












 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler