13 Şubat 2011 Pazar

12 Şubat 2011




















































Bugün 12 Şubat 2011 9 R.Evvel 1432 K.Sani: 30 Kasım 97 Hasan Benna'nnın Şehadeti (1949) - K.Maraş'ın Kurtuluşu (1920) - San'a (Yemen)'in fethi (1546)


HADİS-İ ŞERİF


 


Nefislerinizin aleyhine dua etmeyin, çocuklarınızın aleyhine de dua etmeyin, hizmetçilerinizin aleyhine de dua etmeyin. Mallarınızın aleyhine de dua etmeyin. Ola ki, Hz. Allah'ın duaları kabul ettiği saatte rastgelir de, istediğiniz kabul ediliverir. Ravi: Ebu Davud, Salat 362


 


K. MARAŞIN KURTULUŞU


Maraş,    İstiklâl    Savası'nda,  din, vatan ve namus   mücadelesini  kahramanca yapan şehirlerimizden biridir     alevlenmişti.   Fransız   işgalindeki   Maraş'ta 30 Ekim 1919 Cuma günü ' Fransız  askerlerinin kadınlara saldırdıklarını gören sütçü İmâm, tabancasına sarılarak birkaçını yere sermiş, diğerleri de kaçmışlardı,Bu hâdiseden sonra Maraş, ayağa kalkmış ve mücadele, Bu mücadele,12 Şubat 1920'de Fransızların Maraş'tan sürülmesine kadar devam etti. TBMM 7,Şubat 1973'te Maraş'a "Kahramanlık" unvanı verdi.


FIKRA


 


Yeni İsrail başbakanı seçimleri kazandıktan sonraki gün ilk icraatını açıklar: “Ayakkabıların ömürlerinin daha uzun olması için bundan böyle bakanlar kurulu kararı ile adımların 20’şer santim daha büyük atılmasına karar verilmiştir.”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa ,bugün yeterli değilsiniz demektir.


Earle Wilson


YEMEK MENÜSÜ


·   TARHANA ÇORBA


·   KARIŞIK DOLMA


·   YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLEVVEL: (Ar.) Er. - Herşe-yin evveli, ilk olan, varlığının başlan­gıcı bulunmayan Allah'ın kulu.


Kız: AYTÜL: (Tür.) Ka. - Ay ve tül keli­melerinden oluşan birleşik isimler­den. - Son zamanlarda yapılmış, uy­durma bir isimdir.


MANİ


 


Gözün nasıl kararmış,


Betin benzin sararmış,


Yakalandın ölüme,


Demek seni ararmış.


KARİKATÜR


 


evi terkediyorum

BİLMECE


Sarı sarı içinde,
Sarı zarfın içinde,
On iki birlik kardeş,
Birbirinin içinde.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (tren)


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler