7 Şubat 2011 Pazartesi

7 Şubat 2011



































Bugün 7 Şubat 2011 4 R.Evvel 1432 K.Sani: 25 Kasım 92 Sultan II.Ahmed'in Ölümü (1695) - Sultan 4.Murad'ın Ölümü (1640) - Maraş'a "Kahraman" ünvanı verildi (1973) - Soğukların artması


HADİS-İ ŞERİF


 


Her şeyin bir alameti vardır. İmanın alameti de namazdır. Ravi: Münavi


 


KABİR TAŞLARI


İbret nazarıyla önümde taşlaşmış bir emel gibi duran taşlara baktım; kiminin rengi siyahlaşmaya başlamış, üstüne yosun cinsinden yeşil maddeler peydahlanmıştı. Kimi bir asrı geçen bir zamandan beri ayakta durmaktan yorulup bir tarafa eğilmiş, kimisi de o uzun dikilişten büsbütün takati kesilerek boylu boyunca yere uzanmıştı.


Ben taşlara baktıkça onlar da nazarlarını benden tarafa çevirdiler. Hepsinin sessiz buluşması birer canlı konuşma kesildi. Gerek bu manzaranın, gerek rutubetli topraktan yayılan bir ahiret kokusunun tesiriyle kalbimde türlü türlü hisler peydahlanmaya başladı. Kabirlerin arasında ilerlemeye başladım. Seksenini geçkin olduğu hâlde bundan 25 sene evvel ailemize veda ederek ebedî uzletine çekilen büyük babamın son sığınağı göründü. O fani güya o gün kendisini ziyaret edeceğimi haber almış, abanî sarığını sarmış, beyaz entarisini, şallı cübbesini giymiş olduğu hâlde mezar taşına dayanmış benim gelmemi bekliyordu: Uzaktan geldiğimi görünce hüzün ve sevinçten doğan bir titreme sedası; "Ah evlâdım, sen misin?" ile hasretli nidasını tekrar etmekte, sevimli gözlerinden süzü-len yaşlarla kabrinin temiz toprağını ıslatmaktaydı.


Büyük babacığımın nurani yüzü, süt gibi sakalı, çatık kaşları, güya hiç ölmemiş gibi gözlerimin önünde canlandı. Şefkatli nidasındaki ince titreklik kulağımda yankılanıyordu. Ruhaniyetine yönelerek pak ruhuna bir Fatiha hediye eyledim.


FIKRA


 


Spekülatör Solomon gazete okurken, karısına dönerek: “Venezuella’da volkan patlamış.” Karısı: “Bu bizim için iyi mi?”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Düşüncelerden vergi alınmaz.


Martin Luther


YEMEK MENÜSÜ


·   PÜRELİ KÖFTE


·   ERİŞTE


·   ÇOBAN SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLGAFUR: (Ar.) Er. - Kulları­nın günahlarını tekrar tekrar bağışla­yıcı olan Allah'ın kulu. - (bkz. Gafur). "Abd" takısı almadan kullanılmaz.


Kız: AZMİDİL: (a.f.i.) Ka. - Gönül yüceliği.


MANİ


 


Kim nasihat eylese,


Bin kere söz söylese,


Hidayete kavuşmaz,


Hak’tan imdat gelmese.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yarım kaşık,
Duvara yapışık.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (sincap)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler