13 Aralık 2009 Pazar

12 Aralık 2009



















































Bugün 12 Aralık 2009 26 Zilhicce 1429 T.Sani: 29 Kasım:35 Yeli Malı Haftası


HADİS-İ ŞERİF


 


Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allah’a o eylemi münkir olduğunu yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter. (Taberani).


 


İNSAN NİÇİN SEVER?


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ruhlar bölüklere ayrılmış askerler gibidir. (Ruhlar âleminde) tanışmış olanlar, birbirleri ile ülfet (muhabbet) eder, tanışmamış olanlar ise (dünyâda da) birbirlerini ta­nımazlar (anlaşamazlar)."


Diğer bir hadîs-i şerîfte şöyle buyuruldu: "İki muttakî (hakikaten Allah'tan korkan) mü'minin ruhu bir günlük yolda karşılaşır, hâlbuki daha önce ikisi de arkadaşını görmemiştir."


İnsan birisini sever. Bu sevgi, ya o kişi iyi olduğu içindir veya dünyâ menfaati veya ahiret menfaati (yâni sevap) içindir.


Veya bu sevgi, dînî veya uhrevî birtakım menfaatler için değil, o kişi Allah'ın kulu olduğu içindir. Bir kişi biri­sini sevdiği zaman, onun sevdiği şeyleri de sever. İşte Allah için kardeşliğin mânâsı budur.


Sevgi Allah için olunca, sevmemek dahi Allah için olmalıdır. Bir kimse, bir insanı dostunun dostu olduğu için veya dostuna itaat ettiği, dediklerini yaptığı için se­verse, sevdiğinin düşmanını da sevmez.


SILA-İ RAHİM VE KOMŞULUK


Bir selâm ile veya bir hediye ile de olsa sıla-i rahim vâcibdir.


Büyüklerden bâzıları, akrabaların komşu olmala­rını hoş görmemişlerdir. Çünkü komşu olmak, arala­rındaki hürmeti ve heybeti yok eder, nihayet araların­daki alâka kesilir.


Hz. Ömer (r.a.) valilerine; akrabaların, birbirlerini ziyaret etmelerini fakat birbirleriyle yakın komşu ol­mamalarını emretmiştir.


Kişinin imkânı nisbetinde, günaşırı, haftada bir veya ayda bir akrabalarını ziyareti, aralarında sevgi ve mu­habbeti artırır.


 


FIKRA


 


Kimi insanlar olmayacak hevesler pesinde kosup durur Nasreddin Hoca böylelerine ders vermek istemis bir gün Elinde koca bir bakraç yogurt mayasiyla gölün kenarina gelmis Baslamis kasik, kasik dökmeye :


 


- Ne yapiyorsun Hoca ? demisler


 


- Göle yogurt mayasi çaliyorum, demis kis, kis gülerek


 


- Olur mu demisler, göl yogurt mayasi tutar mi hiç ? Hoca cevabi yapistirmis tabii


 


- Ya tutarsa


GÜNÜN SÖZÜ


 


Sorumluluğunu taşıyacağın fikrin adamı ol.


A.Hamdi Tanpınar


YEMEK MENÜSÜ


· Çokokrem ekmek – ıhlamur


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ZAĞNOS: (Tür.) Er. - Bir tür doğan ' kuşu.


Kız: YURDAŞEN: (Tür.) - Yurdu şenlendiren. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Evine sermiş üzüm


Dinle bir iki sözüm


Kalbimde ataşım var


Cihanı görmi gözüm


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İnsan, en çok hangi zilden etkilenir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Vakit





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler