16 Şubat 2011 Çarşamba

17 Şubat 2011















 
































Bugün 17 Şubat 2011 14 R.Evvel 1432 Şubat: 4 Kasım 102 Türk Medeni Kanununun Kabulü (1926) - Şeyh Şamil'in Medine de vafatı (1871) - Kelkit, Tonya, Akçaabat ve Tercan'ın Kurtluşu (1918) - Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim (bir belaya) maruz olana taziyede bulunursa, ona ötekinin sevabının bir misli verilir. Ravi: Tirmizi, 1073


 


RODOS VE 12 ADALAR


Lozan Antlaşması ile İtalya'ya verilen Rodos ile Ege Denizindeki 12 Ada 24 yıl müddetle İtalyanların yönetimi altında kaldı. Böylece bu adalar 400 yıl Türk adaleti altında kaldıktan sonra 24 yıl da, İtalyan egemenliğini yaşamış oldu. İkinci Dünya Harbinden yenik çıkan İtalya, 15 Şubat 1947 günü Paris'te imzaladığı antlaşma ile Rodos ve 12 Adaları savaş tazminatı olarak Yunanistan'a terk etti.


 


FIKRA


 


Musevi ailesinin en büyük derdi 10 yaşlarındaki çocuklarının matematikten sürekli “0” getirmesiymiş. Sıkıştırmışlar olmamış, ders aldırmışlar olmamış. Son çare, bir katolik okuluna kaydettirmişler. Çocuk bir süre sonra matematik notunu düzeltmiş, sürekli 10 getirmeye başlamış. “Peki ne oldu da bu çocuk böyle 180 derece dönüş yaptı?” sorusuna yanıt aramaya başlamışlar. Çocuk ısrarlı sorulara önce yanıt vermek istememiş. Sonunda bir gün gerçeği itiraf etmiş: “Okula girdiğim gün adamın birini ‘artı’ işareti üzerine çivilediklerini gördüm. O zaman bu işin ciddiyetini anladım!..” (Ozan Onat)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dili ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa o, yine dilsiz sayılır.


Mevlana


YEMEK MENÜSÜ


·   YAYLA ÇORBA


·   PİLİÇ KROKET


·   FIRIN MAKARNA


·   ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLMALİK: (Ar.) Er. - Sahip olan, her şeyin mülkiyetinin sahibi olan Allah'ın kulu. - Malik; Allah'ın isimlerindendi. "Abd" takısı almadan kullanılmaz.


Kız: AYŞENUR: (Ar.) Ka. - Nurlu, ışıltılı hayat.


MANİ


 


Nefsinden yana çıkan,


İnsanlara hor bakan,


Nasıl hesap verecek?


Kalb kıran, gönül yıkan.


KARİKATÜR


 Havuz problemi


BİLMECE


Mavi atlas,
Arşın yetmez,
Makas kesmez,
Terzi biçmez.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (gökyüzü



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler