7 Haziran 2011 Salı

8 Haziran 2011






































Bugün 8 Haziran 2011 6 Recep 1432 Mayıs: 26 Hızır 34 Hz.Peygamber (SAV)'ın İrtihali (632) - Emekli Sandığı'nın kuruluşu (1949)


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsanlar arasında Allah'ın en çok sevmediği kimse, barışa yanaşmayan inatçı hasımdır. Ravi: Buhari, Ahkam 34


 


AYAKÜSTÜ YEME YERLERİ


Hızlı hayatımız ve iş tempomuza uygunluk sağlayan ayakta atıştırma yerleri Fast Food (çabuk yemek) büfe ve lokantaları oldukça yaygınlaştı. Büyük iş ve gezi merkezlerinde her gün bir yenisi açılan bu atıştırma yerleri, Amerika'da da telâş uyandırmış ve yiyeceklerin sıhhatine dikkatler çekilmiştir.


Buralarda kullanılan yağların yüksek oranda kolesterol ihtiva etmesi, kalp krizlerini azaltmaya çalışan Amerika için hoş karşılanmamıştır. Ayrıca patates gibi karbonhidratlar ile yağlı sığır eti bunların en önemli ham maddeleridir. Yiyeceklerin pişme sürelerinin kısa olması ve yüksek ısıda pişirilmeleri de bizim Türk mutfağına tamamen zıt bir durum arzetmektedir.


Yüksek ısıda, yağlar yanarak kanserojen olabilen hidrokarbonlar oluşmaktadır. Türk mutfağında yiyecekler daha az sıcaklıkda daha uzun sürede pişer ve bir demlenme zamanının geçmesinden sonra sofraya getirilir.


Ayaküstü atıştırma yerlerinde hızlı pişen yiyeceklerle, yüksek kalorili içecekler birlikte alınır. Çoğu milletlerarası nitelikli olan! böyle yerler yalnız zengin mutfak kültürümüzü, dövizlerimizi almakla kalmıyorlar; aynı zamanda yüksek kalorili ve yüksek kolesterollü yiyecekleriyle, sağlığımızı da tehdit ediyorlar.


FIKRA


 


Ataist


Ataist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş Evrim ne güzellikler yaratıyor!diye düşünüp mest oluyormuş birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha olduğunu farkediyormuş. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış, Tam vurmaya hazırlanırken adam “ALLAHIM! diye bağırmış. bir anda zaman durmuş ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş bir anda orman karramış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış. Çok derinden gelen ilahi bir ses adama;


“Yıllarca bana inanmadın,yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?”demiş.


Adam untanç içinde: Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI DİNDAR yapabilirmisin.” demiş


SES: peki ” diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş.Nehir tekrakmaya baslamış herşey eski haline dönmüş. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesinide göge doğru çevirmiş, ve konuşmaya başlamış;


“ALLAHIM,senin rızkınla orucumu açıyorum, Hamdolsun bana verdiğin nimetlere


GÜNÜN SÖZÜ


 


Komşunla kavga etme, misafir gider o kalır.


Hz. Ebu Bekir (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·          PÜRELİ KÖFTE


·          SOS MAKARNA


·          ÇOBAN SALATA


·          TATLI


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKÇAKOCA: (Tür.) Er. - Temiz ve namuslu erkek. - Osman Gazi ve Or­han Gazi'nin silah arkadaşı.


Kız: AKÇİÇEK: (Tür.) Ka. - Beyaz çi­çek- Daha çok örfte kullanılır.


MANİ


 


At gaflet uykusunu!


Al cennet kokusunu!


Ölmek, Hakk’a kavuşmak,


At ölüm korkusunu!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Nasrettin hoca eşeğine neden ters biner?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İkisinin de sulusu çekilmez


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler