14 Mart 2011 Pazartesi

12 Mart 2011









 


































Bugün 12 Mart 2011 7 R.Ahir 1432 Şubat: 27 Kasım 125 Erzurum'un Kurtuluşu (1918) - İstiklal Marşımızın Kabulü (1921) - Rus Çarlığı çöktü (1917)


HADİS-İ ŞERİF


 


Sizi yüksek derecelere yükseltecek ve günahları örtecek bir şeyi göstereyim mi? Sıkıntı ve meşakkat zamanında abdest almak, camilere sık devam etmek ve bir namaz vaktinden sonra diğerini arzu ile beklemek Ravi: Fethü'r-Rabbani, 2.210:35


 


SELÇUKLU MEDENİYETİ


Selçuklular, gerek Iran ve gerekse Anadolu'da tıp öğrenimi hastaneler açtılar. Bunların başlıcaları; Kayseri (1205), Sivas (1217), Konya (1220), Divriği (1228) ve Çankırı (1235) idi -Salgın hastalıklar çıktığında, hastanelerden halka ilâç veriliyor ve tedavi yapılıyordu. Bu hizmetler parasızdı. Anlaşıldığına göre özellikle, Selçuklu Devleti'nde sosyal hizmetler, diğer Türk devletlerine nazaran daha iyi görülüyordu. Bir yazılı kaynağımız, bu devletin ünlü hükümdarı olan I. Alâaddin Keykubat devrinden şöyle bahseder:


"Müslümanlar; güvenlik, asayiş ve huzuru, Selçuklu Hanedanının mübarek sancağı gölgesinde buldular. Bu dindar padişahlar zamanında yapılan - medreseler, kervansaraylar, köprüler ve başka hayır müesseseleri, hiçbir devirde yapılmamıştır. Âlimlere, zâhidlere ve  halka gösterilen himaye ve şefkat, girişilen gazalar ve kazanılan zaferler, I. Alâaddin Keykubat zamanında da, hiç eksilmemiştir..."


 


FIKRA


 


Kolejli kız chatte tanıştığı adamla ilk defa buluştuğu cumartesi gecesi geç saatte kampüse dönmüş. Onu beklemekte olan oda arkadaşı ışıkları hemen açıp merakla sormuş Nasıldı?; diye. Berbattı..demiş kız, Buluşmaya 1932 model Rolls Royceu ile geldi. Arkadaşı Vaaayy demiş. Kızım çok havalı ve pahalı bir araba o… Nesini beğenmedin ki? Kız, Hayatım demiş sinirle,


- Herif arabanın ilk sahibi!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerçek bilgi, yaparak ve denenerek öğrenilen bilgidir.


Descartes


YEMEK MENÜSÜ


·   EV MANTI


·   BÖREK


·   YOĞURT


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜNNAFİ: (Ar.) Er. - Yararlı şeyleri ve sebeplerini kudretiyle yara­tan Allah'ın kulu. - Nafı kelimesi, Al­lah'ın isimlerindendir. (bkz. en-Nafı).


Kız: BALAHATUN: (Tür.) Ka. - Üstün, asil kanlı. Değerli soy mensubu. Balahatun: Şeyh Edebali'nin kızı ve Osman beyin karısı.


MANİ


 


Zulmetme sağa sola!


Akıbetin hayrola!


Hoca, sen de çıkarsın,


Er geç uzun bir yola.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kızdığını en çok kim belli eder?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Futbol kalesi




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler