31 Mart 2011 Perşembe

1 Nisan 2011






































Bugün 1 Nisan 2011 27 R.Ahir 1432 Mart: 19 Kasım 145 31 Mart Vakası (1908) - II.İnönü Zaferi (1921) - Kanserle Savaş Haftası (1-7 Nisan) - Varşova Paktı feshedildi (1991)


HADİS-İ ŞERİF


 


Hiçbir baba, çocuğuna iyi terbiyeden daha üstün bir hediye veremez. Ravi: Tirmizi, Birr 23


 


DİNİMİZİ NEREDEN ÖĞRENELİM


 


Islamın temeli; imanı, farzları ve haramları öğrenmek ve öğretmektir. Gençlere bunlar öğretilmediği zaman, İslamiyet yıkılır ve yok olur Allahü tealâ, Müslümanlara, Emr-ı mâruf yapmayı emrediyor. Yâni, "Benim emirlerimi, bildiriniz ve öğretiniz!" diyor ve Nehy-ianilmünker emrediyor. Yanı. "Yasak ettiğim haramları bildiriniz ve yapılmasına razı olmayınız!" diyor.Hadîs-i sentlerde buyuruldu kİ:


"Birbirinize Müslümanlığı öğretiniz. Emr-i ma'rûfu bırakır iseniz, Allahü teâlâ, en kötünüzü başınıza musallat eder ve duâlannızı kabul etmez." "Bütün ibâdetlere verilen sevap, Allah yolunda gazaya verilen sevaba göre, deniz yanında bir damla su gibidir. Gazanın sevabı da, emr-i  mâruf ve nehy-i anilmünker sevabı yanında, denize nazaran bir damla su gibidir." Dinimizi nereden öğreneceğiz? Gençleri aldatmak için iftira ve yalanlarla hazırlanan veya papaz mason kitaplarından tercüme edilmiş olan süslü yazılardan, radyolardan, filmlerden Gazetelerden mi? Yoksa, para kazanmak için yanlış kitadan   Kur'ân tercemeleri yazan câhillerden mı? Gözü ağrıyan kime başvurur? Çöpçüye mi, avukata mı matematik öğretmenine mi,'yoksa göz mütehassısı olan doktora mı? Elbet, mütehassısa gidip, çâresini öğrenir. Dinini, imanını kurtarmak için çare arayanın da avukata, matematikçiye, gazeteye, sinemaya değil, din mütehassısına başvurması lâzımdır. Din mütehassısları, şimdi toprak altında! Dünyada bulmak çok güç! Din âlimi olmak için, edebiyat ve fen üzerinde, fen ve edebiyat  fakültelerinden diploma almış olanlar kadar bilgi sahibiolmak, Kur'ân-ı kerîmi ve mânâlarını ezberden bilmek, binlerle hadîs-i şerîfi ve mânâlarını ezber bilmek, Islâmın 20 arş ilminde mütehassıs olmak ve bunların kolları olan 80 ilmi iyi bilmek, 4 mezhebin inceliklerine vâkıf olmak, bu ilimlerde ictihâd derecesine yükselmek, tasavvufun en yüksek derecesine yetişmiş olmak lâzımdır. Böyle bir âlim şimdi nereden, Hakiki din âlimi, vaktiyle çok vardı. Bugün, dinimizi, o büyük âlimlerin kitaplarından okuyup, öğreneceğiz! Din bilgilen, Ehl-ı sünnet âlimlerinden veya bun arın kitaplarından öğrenilir. Keşf ile ilham ile, ilim elde edilmez. Bunların kitaplarını okuyan, hem ılım öğrenir, hem de kalbleri temizlenir.


 


FIKRA


 


Dursun ve Temel trenle seyahat yapıyorlarken bir inek çiftliğinin önünden geçiyorlarmış..Dursun Temele :


- Temel burada tamı tamına 599 inek var demiş..Temel de :


- Ula Dursun nasıl saydın çok hızlı geçtik da ? Dursun :


- Çok kolay Temelüm..Ayaklarını sayıp Dörde böldüm demiş..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçeği görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.


Exupery


YEMEK MENÜSÜ


·   İZMİR KÖFTE


·   SOSİSLİ MAKARNA


·   ÇOBAN SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AD: (Ar.) Er. - Çok eskiden Yemen taraflarında bulunan ve Hud peygam­ber tarafından imana getirilemediği için Allah tarafından yok edildiğine inanılan bir kavmin adı. Kur'an-ı Ke-rim'de bu kavim aynı isimle anılmış ve başlarından geçen hadiseler geniş­çe ele alınmıştır.


Kız: BELKIS: (Ar.) Ka. - Müslümanların seba melikesine verdikleri isim. - Güneşe tapan bir kavmin kraliçesi iken Hz. Süleyman'a biat ederek kendisiyle evlenmiş ve müslüman olmuştur. Kur'an'da ismi lafzen geçmemiştir. Fakat Hz. Süleymanla arasında geçen olaylar Neml suresinde anlatılır. Kur'an'da bahsedilen kadının o olduğu rivayet edilir.


MANİ


 


Edebe et riayet,


Artsın sende hidayet,


Bulursan kaçırma hiç,


Ruha gıdadır sohbet.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi macunla diş fırçalanmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Öğretmen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler