30 Mart 2011 Çarşamba

30 Mart 2011

















































Bugün 30 Mart 2011 25 R.Ahir 1432 Mart: 17 Kasım 143 Osmanlıların Selanik ve İyonya'yı Fethi (1430) - Fatih Sultan Mehmed'in Doğumu (1429)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah için çok çok secde etmeye bakın. Çünkü Allah için yaptığınız her bir secdeye karşılık, Allah, sizi bir derece yükseltir ve hatalarınızdan birini bağışlar. Ravi: Müslim, Salat 225


 


ÇOCUK TERBİYESİ  --- ŞIMARIK ÇOCUKLAR


Çocuklarda; kibirlilik, şımarıklık, hırçınlık ve ukalâlık gibi kötü alışkanlıklar; yanlış yetişmesinden, her istediğinin yapılmasından ve ailesinin yanlış tutumundan ileri gelir. Böyle çocuklar, kendilerini herkesten üs-tün görürler, her şeyi en iyi bildiklerini zannederler. Bunlar, okul ve çevresinde geçimsiz ve sevimsiz olurlar. Çok bilmişlik tavrı, arkadaşları arasında yalnız kalmasına sebep olur.


Bu kötü huylardan vazgeçirebilmek için, ona önce iyi bîr arkadaş bulunur. Ayrıca, babanın zenginliği, şöhreti, meziyetlerinin övünülecek bir şey olmadığı, esas beğenilen ve hoşa giden şeyin, iyi ahlâk ve terbiyenin olduğu kavratılır.


 


FIKRA


 


ÖNCE KAÇANLAR


Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında,


- "Şunlara son bir test yapalım da görelim akılları başlarına gelmiş mi." demişler...


Bunun üzerine iki deliyi bir masa başına çağırmışlar. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve,


- "Buyrun beyler, yiyiniz." demişler...


Delilerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış, ötekisi araya girmiş,


- "Önce kaçanları yiyelim, öbürleri nasıl olsa duruyor!"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Eğer ırmakta su kalmamışsa,bu kanalın değil ,kaynağın suçudur.


St Jerome


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ NOHUT


·   PİLAV


·   TURŞU


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLMENNAN: (Ar.) Er. – Çok ihsan eden, ihsanı bol olan Allah'ın kulu. - Mennan kelimesi, Allah'ın sıfatlarındandır.


Kız: BAĞDAT: (Ar.) Ka. - İrak'ın başken­ti olan tarihsel kent. Bağdat Hatun: (XIV. yy.) Emir Coban'ın güzelliğiyle ünlü kızı. İlhanlılar devletinin son hükümdarı Ebu Said Bahadır Han ile evlenmiştir. Bahadır Han'ın ölümünden sorumlu tutularak Arpa Han tarafından öldürüldü.


MANİ


 


Maşukun gönlü sırça,


Ona atılmaz fırça!


Kırılırsa bulunmaz,


Tamir olacak parça.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Arı ile eşek arasında ne fark vardır?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ağrı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler