12 Mayıs 2011 Perşembe

12 Mayıs 2011



































Bugün 12 Mayıs 2011 9 C.Ahir 1432 Nisan: 29 Hızır 7 Fransa'nın Tunus'u İşgali (1881) - Galatasaray Lisesi'nin kuruluşu (1868) - Dünya Hemşirelik Haftası (12-18 Mayıs)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim bir şey hususunda yemin eder, sonra da hilafını daha hayırlı görürse, derhal kefaret vererek yemininden vazgeçsin ve yemin ettiği husustan daha hayırlı olanı yapsın. Ravi: Tirmizi, 1530


 


FELSEFECİ VE İSLÂM ÂLÎMİ


İslam alimleri, eski Yunan ve Roma felsefelerini çürütmüşler onların hukuk, ahlâk ve tıp üzerindeki sözlerinden doğru olanların, eski Peygamberlerin kitaplarından çalma olduklarını bildirmişlerdir.


Eski Yunan felsefecileri, her şeyi akıl ile anlamaya, akla uydurmaya kalkışan ve yalnız aklın beğendiğine inanan kimselerdir Bunlar, aklın erebileceği şeylerde doğruyu bulabilirler ise de, aklın kavrayamadığı, erişemediği birçok şeylerde yanılıyor ve aldanıyorlar. Nitekim, sonra gelenleri, öncekilerinin yanlışlarını çıkarmakta, birbirlerini beğenmemektedirler. İslâm âlimleri ise, zamanlarına kadar olan fen bilgilerini okuyarak ve İslâmiyetin gösterdiği yolda, kalblerini ve nefslerini temizleyerek, aklın erişemediği bilgilerde de doğruyu bulmuşlar ve hakîkate varmışlardır. İslâm âlimlerine filozof demek, bunları küçültmek olur.


Yalnız akla uyup, yalnız ona güvenip, aklın ermediği şeylerde yanılan kimse, eski kafalı felsefecidir. Aklın erdiği şeylerde, ona güvenen; aklın ermediği, yanıldığı yerlerde, Kur'ân-ı kerîmin ışığı altında, akla doğruyu gösteren yüksek insanlar da İslâm âlimleridir. O hâlde islâmiyette felsefe yoktur, İslâm felsefesi, İslâm filozofu yoktur. Felsefenin üstünde olan İslâm ilimleri ve felsefecilerin üstünde plan İslâm âlimleri vardır.


FIKRA


 


Nasrettin Hoca evine doğru yürürken pervasız bi herif yaklaşmış : – Hoca Efendi..Biraz önce burdan bi tencere içinde tıka basa Helva götürdüler..Gördün mü? demiş..Nasrettin Hoca : – Beni İlgilendirmez..demiş..Adam : – Ama Hoca efendi sizin eve doğru gidiyordu..! demiş..Hoca da : – Bu da Seni İlgilendirmez Demiş…


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.


Lukuanos


YEMEK MENÜSÜ


·   BİBER DOLMA


·   DÜĞÜN ÇORBA


·   YOĞURT


·   PATLICANLI BÖREK


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AGAH: (Fars.) Er. - Bilgili, haberli, uyanık, afif. Vakıf olmuş, malumatlı. Agah Efendi: (1744-1824). Türk dev­let adamı.


Kız: AFTABE: (Fars.) Ka. - 1. Su kabı. 2. Güneş biçiminde yapılan mücevher.


MANİ


 


Dururken hızlanırsın,


Oturup sızlanırsın,


Kirli yola girersen,


Elbette tozlanırsın.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hiç kimsenin okuyamadığı yazı hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Düşüncemizi


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler