1 Mayıs 2011 Pazar

30 Nisan 2011













28




















Bugün 30 Nisan 2011 27 C.Evvel 1432 Nisan: 17 Kasım 174 Muş'un Kurtuluşu (1917) - Gazneli Sultan Mahmud'un vefatı (1030)


HADİS-İ ŞERİF


Hikmet -faydalı olan herşey- mü'minin kaybolmuş malıdır. Nerede bulursa onu almaya mü'min, herkesten daha layıktır. Ravi: Tirmizi, İlim 19


 


GAZNELİ MAHMUD


Gazneli Mahmud "rahmetul-lahi aleyh", Müslüman Türklerin yetiştirdiği en büyük simalardan biridir. Fevkalâde cesur, o kadar da ihtiyatlı idi. İlk Türk-İslâm devletlerinden olan Gazneliler devleti, bugünkü Hindistan, Pakistan, İran, Af-ganistan topraklan üzerinde Sultan Gazneli Mahmud tarafından kurulmuştur. Çok iyi bir asker ve siyaset adamıydı. Edebiyat ve ilme çok önem verirdi. Sık sık, İslâm âlimlerini meclisine davet eder, suâller sorardı. Çok iyi hadîs bilirdi. Âlimlere, din adamlarına, sanatkâr ve askerlere çok Önem verir, onlara ihsanlarda bulunurdu. 45 senesi, harp meydanlarında geçti. 61 yaşında, 30 Nisan 1030'da vefat etti.


FIKRA


 


Kamyon Şoförü çarptığı yayayı teselli eder :


- Şansınız varmış ki size çarptığım yer tam doktorun muayenehanesinin karşısı..


Yerdeki inleyerek cevaplar :


- İşte o doktor benim..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Her kitaplık bir hapishaneyi kapatır.


Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·   TEPSİ KÖFTE


·   MAKARNA


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜŞŞAHİD: (Ar.) Er. - Şahid'in kulu. Görünen ve görünmeyen eşya­nın hepsini görücü ve tasarruf edici olan ve her şeyi müşahade altında bu­lunduran Allah'ın kulu. - Şahid, Al­lah'ın isimlerindendir. (bkz. eş-Şahid).


Kız: BAŞAK: (Tür.) Ka. 1. Tahıl tanelerini taşıyan kısım, sünbüle: Buğday başağı. 2. Hasattan artakalan şey. 3. Okun uç kısmındaki sivri demir.


MANİ


 


Börek ye, ister lavaş,


Önce nefsinle savaş!


Hızlı yaşamaktan geç!


Adım at yavaş yavaş!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kuşağı belinize bağlıyamazsınız?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yılan hikâyesi

Funn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler