5 Kasım 2009 Perşembe

6 Kasım 2009






























 










 















 














































Bugün 6 Kasım 2009 20 Zilkade 1429 T.Evvel: 24 Hızır:185 Katip Çelebi'nin Vefatı (1658) - (GAP)'ın Kuruluşu (1989)


HADİS-İ ŞERİF


 


Günahlar rızkı azaltmaz. Sevaplar da rızkı çoğaltmaz. Duayı terketmek ise günahtır. (Mu’cemu’s-sağir).


 


ARKADAŞ SEÇMEK


Huccetü'l-İslâm İmâm-ı Gazâli'den:
Herkes ile arkadaş olma; çünkü insanların çoğu, arka­daşının kusur ve hatâlarını bağışlamaz. Başkasının insa­fını arar, fakat kendileri insaf etmezler. Bilmeden yapılan hatâları arar ve bağışlamazlar. Söz taşıyarak ve iftira ede­rek dost ve ahbâbları birbirine düşürürler. Bunların çoğu ile düşüp kalkmak ziyan, ayrı yaşamak ise tercihe şa­yandır. Kızdıkları zaman, içleri kin ve nefretle doludur. Kin zamanında kendilerine emniyet edilmediği gibi, yaltaklık ânlarında da kendilerinden bir şey beklenmez. Elbiseleri koyun postu, içleri kurttur. Şüpheli şeylerle kat'î hüküm verir, gıyabında, aleyhinde kusur bulmak için seni gözet­leyip dururlar. Hasetten arkadaşlarının ıstırap veren felâ­ketini gözetirler. Hiddetli anlarında senin yüzüne vurmak için sözlerinde hatâ ararlar.
İyice denemediğin kimsenin arkadaşlığına itimâd etme. Vazifeye verildiği, vazifeden atıldığı, zengin ve fakir olduğu zamanlarda onu dene, yahut onunla yol­culuk et veya bir miktar alışveriş yap yahut da çok muhtaç ânında onu dene. Bu hâllerinde kendisinden memnun kalırsan arkadaşlığa, hattâ senden büyükse baba gibi, küçükse evlâd gibi kabul et.

İ
LAÇLARA DİKKAT


İlaçlar radyatör, soba veya mutfak gibi sıcak mekanlara uzak, çocukların ulaşamayacağı bir dolapta saklanmalıdır.
•  Son kullanma tarihi geçen ilaçlar kullanılmamalıdır.
Reçetesiz kullanılabilen ilaçlar:
Deniz tutması, mide yanması, kabızlık, başağrısı gibi rahatsızlıklar için ilaçlar reçetesiz alınabilir ve prospektüs-lerindeki açıklamalara ve eczacının tavsiyelerine göre kul­lanılabilir. Diğer bütün rahatsızlıklar için reçete zarurîdir.
Reçeteli veya reçetesiz bütün ilaçların terkîbi, kullanıl­dığı yerler, tesirleri, yan tesirleri, kullanılmaması gereken durumlar, alınacak dozu ve son kullanma tarihinin ön­ceden bilinmesi îcâb eder.


FIKRA


 


Konya Valisi, ülkenin en iyi ok atan adamıymış. Bir gün Akşehir'e gelmiş. Onuruna ok atışları düzenlenmiş. Vali ortaya çıkmış ve "Ben canlı hedef istiyorum" demiş. Çevresini araştırırken Nasreddin Hoca'ya gözü ilişmiş. "Sen gel!" diye parmağıyla işaret etmiş. Hoca ister istemez hedef yerine gidip dikilmiş. Valinin attığı ok, Hoca'nın kavuğunu delip geçmiş. İkinci ok rüzgardan havalanan cübbesinin eteğini delmiş. Gönlünü eğlendiren vali, Hoca'nın delinen cübbe ve kavuğunun yerine, yenisinin verilmesini emretmiş. Nasreddin, bir de don isteyince vali: "Donuna bir zarar vermedik" demiş. Hoca şu karşılığı vermiş: "Ona da ben zarar verdim!.." (Rocky-68)


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Bilgisiz bir kimse savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.


Sadi


YEMEK MENÜSÜ


·         Etli nohut


·         Bulgur pilavı


·         Kâse yoğurt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÖKMEN : Yiğitlere veilen san


Kız: BALKIN: Pırıldayan, parlak


MANİ


 


Halin nedir bilemem


seni nasıl sevemem


Benden uzakta olsan da


Seni nasıl göremem


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Mavi atlas,
Arşın yetmez,
Makas kesmez,
Terzi biçmez.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (patetes)







    

 

   

 


 

 

 


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler