20 Kasım 2011 Pazar

19 Kasım 2011














































Bugün 19 Kasım 2011 23 Zilhicce 1432 T.Sani: 6 Kasım 12 Meriç ve Keşan'ın Kurtuluşu (1922) - İstanbul'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği (AGİT) Antlaşması (1999)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ben yanında zikredildiğim zaman bana salât okumayan kimsenin de burnu sürtülsün!  Ravi: Tirmizi, Da'avat 110


 


MUM DONANMASI


 


İstanbul'un fethinden önceki umumî hücum için bütün hazırlıklarını tamamlayan Türk ordusu, 28 Mayıs akşam yemeğini müteakip, istirahate geçti. Güneş battıktan bir müddet sonra karanlık, İstanbul'u örttüğünde şehir halkı bir alev kümesinin ortasında kaldığını dehşetle fark etti. Dört bir yanı alev alev yanıyordu. Hoca Şadeddin Efendi bu manzarayı şöyle nakleder: "O gece padişah, zaferleri rehber edinen askerlerine kargı ve mızraklar üzerine meşaleler, şemalar dikip ol yere bata-sıca kavmin karşısında mumlar yakarlar deyü buyurdu. Böylece meşaleler gece karanlığında ışık salınca, yalın kılıçların ça^ kıp parlatılmasına girişildi. Düşmana aman ve gediklerin örtülmesine zaman yermiyeler deyü, padişahın fermanı gereğince asker, kalenin önünü yaktıkları ateşlerle aydın ederek hisar duvarını da çerağlarla ışıklandırarak; sanki kırmızı, yeşil çiçekler, gül ve laleler ile çevreyi süsleyip güjşen eylediler. Her yerden tekbir sesleri ile geceyi şenlendirdiler. Şehâdet surları ile günahların görüntülerinden ellerini yudular. 01 gece cihanı aydınlatmak için tutuşturulan ateşlere, yıldızların gönderdikleri ışıklar da eklenince aydınlık o hâle geldi ki, gündüz gibi olaa yörede, düşmanın kederlerle kararan gözleri hayretler içinde* Kalıp, dünya gözüne kara bahtı gibi simsiyah gözüktü..."


Bizans halkı bu ışık ve sesleri dehşet içerisinde izlerken tam gece yarısı olunca "Mum Donanması" bir anda söndü. Bütün ordugâh karanlığa gömüldü. Bu hâl Bizans halkı arasında daha büyük bir moral çöküntüsü meydana getirdi. Bundan sonra bir buçuk saat kadar yalnız topların sesi işitildi. Gece yarısından iki saat sonra boru, tabi ve nakkareler harp havası çalmaya başladılar. Ardından Osmanlı hücum kolları Allah! Allah! sadaları ile surlara saldırdılar...


FIKRA


 


beton Gibiyim!!


Delinin biri Doktora gider. Doktor adamı tepeden tırnağa kontrol ettikten sonra teşhisini bir bir sıralar:


“Karnında su toplanıyor. Adelelerinde kireçlenme var. Böbreklerinde kum var. Kanında da demir fazla…”


Deli çok şaşırarak: “hadi yaaa! işe bak. Yahu doktor ben beton gibiyim!!!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Büyük düşünceler, yürekten doğar. VAUVENARGUES


YEMEK MENÜSÜ


·          SEBZE ÇORBA


·          MENEMEN


·          MAKARNA


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ASENA: (Tür.) Er. - Kurt.


Kız: CEYHAN: (Tür.). - Güney Anadolu'da Toroslar'dan doğan ve Akdeniz'e dökülen nehir. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Camdan aldım makası


Açtım gömlek yakası


Bizim evden gözükür


Yarin arka bahçesi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Başi tarak


Kuyruğu orak


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Asma, Yaprak, Üzüm, Şarap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler