28 Kasım 2011 Pazartesi

29 Kasım 2011















































Bugün 29 Kasım 2011 4 Muharrem 1433 T.Sani: 16 Kasım 22 Hamamcızade İsmail Dede Efendi'nin Vefatı (1846) - Ülker Doğumu Fırtınası - Filistin Halkı ile Dayanışma Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Mü'min cennete kavuşuncaya kadar, kulağına gelen hayırlı söz ve hikmete doymaz. Ravi: Tirmizi, İlm 19


 


SEVGİ İTAATTİR


 


Allahü teâlâ; "Allaha, Peygambere ve içinizden olan emîre itaat, edin!" buyuruyor.


Emîr; İslâm âlimleridir. Bizim en büyük servetimiz, en büyük saadetimiz, başıboş olmamaktır. Çok şanslı insanlarız ki, Allahü teâlâ bizi sahipsiz yaratmadı. Sahipliyiz ve inşallah, o büyüklerle hep beraber olacağız.


Birgün mübarek bir zat, talebelerine buyurur ki:


"Allahü teâlâ bu hizmetlerden dolayı, Ehl-i sünnet itikadını yaymaktan dolayı, inşallah bizlere çok büyük nimetler verecek ve Cenneti nasip edecek. Allahü teâlâ bize bu imkânı nasip ederse, Cennetin kapısında Allahü teâlâya duâ ederim. "Yâ Rabbi, bu hizmetleri ben tek başıma yapmadım. Dünyadayken kardeşlerim vardı, talebelerim vardı, onlarla beraber yaptım. Onları da isterim, onlarla beraber Cennete gitmek isterim." diyerek mahşere döner, hepinizi alırım.


Bir talebesi sorar ki:


-              Efendim mahşer yeri çok kalabalık, orada arkadaşlarımızın bir tanesi kaybolursa ne olur?       


-              İnsanların işleri karışık olur; ama Allahü teâlânın işleri karışık olmaz. O'nun her işi muntazamdır. Herkes sevdiğiyle beraber olur. Hiç merak etmeyin, hiçbir arkadaş kaybolmaz.


-              Efendim, sizi çok seviyoruz; ama bu sevginin sınırı nedir? Nerede başlar, nerede biter?


-              Sevgi itaattir. İtaati ne kadar çoksa, sevgisi o kadar çoktur. Söz dinlemesi ne kadar çoksa, sevgisi o kadar çoktur. Ne kadar söz dinlemiyorsa, sevgisi o kadar azdır. Hatta birgün de biter, Allah korusun! İtaat de hem peki demektir, hem de yolunda olmaktır. Meselâ filan zat, Peygamber efendimizi çok sevdiğini ve çok itaat ettiğini söylüyor; ama yolunda değil. Onun yolunda olmadıktan sonra. bu Peygamber, ondan nasıl razı olsun! Onun için, yolunda olmak, ona benzemek, onun sevdiklerini sevmek, onun sevmediklerini sevmemek şarttır. Eğer hubb-i fillah, buğd-i fillah yani Allah için sevmek ve Allah için bugz etmek yoksa makbul değildir; çünkü bu; dinin temelidir. Allahü teâlâ Isa aleyhisselâma buyurdu ki:


"Eğer yerdeki ve gökteki bütün mahlûklarımın ibâdetlerini yapsan, dostlarımı sevmedikçe ve düşmanlarıma düşmanlık etmedikçe, hiçbir ibâdetin makbul değildir."


FIKRA


 


bir kac amerikali turist turkiye ye gezmeye gelmisler. rehber hocasi ile birlikte geziyorlarmis


rehber hocasi ilk olarak buyuk olan bir binayi gostermis.amerikali turistlerden birisi “bizim orda bu binanin 10 kat buyugu var” diye bagirmis. sonra rehber hocasi ikinci bi binayi gostermis


ve ayni amerikali yine”bizim orda bu binanin daha guzeli var”diye bagirmis.ve en son ucuncu binaya gelmisler yine o amerikali turist ayni sekilde bagirmis.ve sonunda rehber hocasi dayanamayip soylemis.”evet dogrudur inanirim cunku bu bina deliler evi.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Unutma ki, ağzında bal olan arının kuyruğunda da iğnesi vardır. LYLY


 


YEMEK MENÜSÜ


·          MERCİMEK ÇORBA


·          ARNAVUT CİĞERİ


·          ÇOBAN SALATA


·          TAHİN HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARSLAN: (Tür.) Er. 1. Kuvvet ve saldırganlığıyla tanınan hayvan, esed, şir. 2. Cesur adam, bahadır. 3. Bir çe­şit çiçek. Arslan Argun: Alpaslan'ın oğlu (1097).


Kız: CENNET: (Ar.) Ka. 1. Uçmak. 2. Bahçe. 3. Çok ferah ve havadar yer. 4. Firdevs. - Allah'ın insanlara müjdelediği, ölümden sonraki alemde bulunan, Allah'a inanan, günah işlememiş veya günahlarından temizlenmiş olanların gireceği fevkalade güzel yer. 8 cennet olduğu rivayet edilmiştir. Daru'1-Celal, Daru's-Selam, Cennetü'l-Me'va, Cennetü'1-Huld, Cennetü'n-Naim, Cennetü'l-Firdevs, Cennetü'l-Karar, Cennetü'1-Adn.


MANİ


 


Kuyudan su çekerim


Al bakıra dökerim


Daha yaşım küçük ama


Kara sevda çekerim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi tasla su içilmez?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kontrol kalemiyle


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler