5 Ekim 2010 Salı

6 Ekim 2010



































Bugün 6 Ekim 2010    28 Şevval 1431 Eylül: 23 Hızır 154 İstanbul'un Kurtuluşu (1923) - Estergon Kalesinin Fethi (1605)


HADİS-İ ŞERİF


 


Resulullah (sav) "Allah'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ın Resulü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur." Ravi: Tirmizi, Kıyamet 25


 


"BANA EN SEVGİLİNİZ, AHLÂKI EN GÜZEL OLANINIZDIR"


...Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: "Muhak­kak Allâhü Teâlâ refîktır, rıfkı (yumuşak huyluluğu) sever, sertliğe ve başka bir şeye vermediğini yu­muşak huyluluğa verir."


Hadîs-i Şprîfin diğer bir rivayetinde Resûlullâh (s.a.v.), Hz. Âişe'ye (r.anhâ) şöyle buyurmuştur: "Yumu­şak huylu ol. Öfkeden ve çirkin şeylerden kaçın. Çünkü yumuşak huyluluk nerede olursa onu süsler, hangi şeyden çıkarılırsa da onu lekeler."


Resûlullâh (s.a.v.) yine buyurdular: "Yumuşak huy-luluktan mahrum olan hayırdan mahrum olur." "Bana en sevgili olanınız, ahlâkı en güzel olanınızdır." "Yu­muşak huyluluktan hissesi verilene, dünya ve âhiret nasîbi verilmiştir." "Haya îmandandır, îman ise cennet­tedir. Kötü ve çirkin söz cefâdır, cefâ ise cehennemdedir." "Muhakkak Allah çirkin ve kötü söze buğzeder." "Size cehenneme girmesi haram olan ve cehennemin de ona haram olduğu kimseyi bildireyim mi? (Bu) her sakin, yumu­şak huylu, cana yakın ve kolaylık gösteren kimsedir.", "Her kim, hırsını almaya gücü yettiği halde öfkesini yutarsa, Allâhü Teâlâ, kıyamet gününde onu mahlûkâtın huzurunda çağırır ve dilediği huriyi seç(ip al)makta serbest bırakır."


Bir adam Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) gelerek 'Ba­na bir tavsiyede bulun ey Allah'ın resulü!' dedi. Resû­lullâh (s.a.v.) "Öfkelenme!" buyurdu. Adam birkaç defa bu soruyu tekrarladı. Resûlullâh (s.a.v.) her defasında "Öfkelenme!" buyurdu.


"Dikkat ediniz, size cennet ehlini haber vereceğim: Onlar, zayıf ve mazlum olanlardır ki; şayet Allah'a yemin etseler Allah (yeminlerini) yerine getirir. Dikkat edin, si­ze cehennem ehlini haber vereceğim: Küstah ve kaba olup, büyüklük taslayanlardır."


"Biriniz ayakta iken öfkelenirse otursun. Öfkesi giderse (ne âlâ), aksi takdirde uzansın."


"Sabır (yani azvay) otunun balı bozduğu gibi öfke de îmânı ifsad eder." ...(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî (k.s.) 1/98)


 


FIKRA


 


Temel saat 02.30'da arkadaşı Dursun'u arıyor.


- Buy’run.


- Alo orası 11, 11 mi?


- Hayır, burası: 1, 1, 1, 1.


- Kusura bakma, yanlış numara.


GÜNÜN SÖZÜ


 


En çok hoşumuza giden insan, kendimize benzettiğimiz insandır ( Moliere )


YEMEK MENÜSÜ


·   MENEMEN


·   MAKARNA


·   YOĞURT


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞÂHÂN: (Fars.) Er. 1. Şahlar. 2. Oldukça büyük boylu, yırtıcı bir kuş. (bkz. Şahin).


Kız: ŞAHADET: (Ar.). 1. Şahitlik etme, şahitlik, tanıklık, Kelime-i şehadet. 2. Açık, belirti. 3. Şehit olma, şehidlik. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bahçelerde sardunya
Sardunyayı kırdın ya
Beni beğenmiyordun
Nasıl bana kaldın ya


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Türkiye’de acil hastalara ameliyattan önce ne verilir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Mehter takımı ile bando takımı arasında


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler