6 Ekim 2010 Çarşamba

7 Ekim 2010



































Bugün 7 Ekim 2010    29 Şevval 1431 Eylül: 24 Hızır 155 Resmi Gazetenin Yayınlanması (1920) - İnebahtı Deniz Savaşı (1571)-ABD ve İngiliz kuvvetlerinin Afganistan'a girmesi (2001)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir yerde ölen Ashabımdan hiçbirisi yoktur ki, Kıyamet günü oranın ahalisine bir nur ve onlara (cennete sevkte) bir rehber olmasın. Ravi: Tirmizi, Menakıb 3864


 


HAYVANLARA EZİYET ETMEMELİ


Canlı hayvana eziyet etmek veya eğlence için aza­larını kesmek haramdır. Zira Resûlullâh, -yemek için kesmek hâriç- hayvana eziyet etmeyi yasaklamıştır.


Abdullah bin Ömer (r.a.) bir gün bir tavuğu hedef ederek ok atmakta olan beş on gencin yanından geçi­yordu. Gençler İbn-i Ömer'in (r.a.) gelmekte olduğunu görünce dağıldılar. Bunun üzerine Abdullah bin Ömer şöyle buyurdu: "Bu tavuğu kim dikti? İyi biliniz ki Re­sûlullâh (s.a.v.) canlı tavuğu yeya herhangi bir hayvanı böyle hedef ederek öldüren kimseye lanet etti."


Yine Abdullah bin Ömer (r.a.) buyurdu: "Resûlullâh Efendimiz, hayvana işkence ve azâb edene lanet etti."


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) koç, horoz vs. hayvan­ları birbiri üzerine saldırtarak döğüştürmekten de men-etmişler ve "Muhakkak Allâhü Teâlâ hayvanları dö-ğüştürene lanet etmiştir." buyurmuşlardır.


HATTAT ESMA İBRET HANIM


İstanbulludur. Meşhur hattat Mahmud Celâleddin'in ha­nımıdır. Kocası gibi o da hüsnü hat ile meşhur olmuştur. Hüsn-ü hat meşkini önce kocası Mahmud Celâleddin'den almıştır. Bilâhare onu taklitte o derece ileri gitmişti ki son zamanlarında ikisinin yazısı ayırdedilemiyecek hâle gelmişti. Hattâ Celâleddin'in birçok şeyleri ona yazdırıp kendinin sadece altına imza koyduğu da söylenmektedir. Kendi hattı ve imzalı eserlerinden 1222 tarihli bir Hilye-i Şerîfe, Hâmidiye türbesindeki levhalar arasında olup etrafındaki çerçevenin alt parçasıyla yazının altına Esma Hanım'ın koymuş olduğu "ketebe" kayıtlı levhalar son derece dikkat çekicidir.


BEYİT:


Sanma ey hâce ki senden zer ü sîm isterler Yevme lâ-yenfe'uda kalb-i selîm isterler.     (Ruhî) Sanma ki "Yevme lâyenfe'u (mal ve evlâdın hiçbir fayda­sının olmayacağı öbür dünyâ)da senden zer (altın) ve sîm (gümüş) isterler. (Lâkin orada senden) kalb-i selîm (ma'nevî hastalıklardan temizlenmiş bir kalp) isterler...


 


FIKRA


 


Temel kitapçıya girmiş. Bilgiç bilgiç:


- Bana bir roman lazım.


- Efendim ağır mı olsun hafif mi?


- Farketmez canım. Nasıl olsa arabam dışarıda.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Büyük olmak iyidir ama, insan olmak daha iyidir. ( Albert Schweitzer )


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ IZGARA


·   ŞEHRİYE ÇORBA


·   SPAGETTİ


·   KAZANDİBİ TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAHAP: (Ar.) Er. 1. Alev, ateş parçası. 2. Kayan yıldız, akan yıldız. 3. Cesur yürekli kimse.


Kız: ŞAHANDE: (Fars.) Ka. - Mutlu, memnun.


MANİ


 


Bizim evin önünde
Ayvalar şişman olur
İlk yârini almayan
Sonunda pişman olur


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hostesler neden havada dedikodu yaparlar?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Gün verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler