10 Aralık 2010 Cuma

10 Aralık 2010



















 






























Bugün     10 Aralık 2010        4 Muharrem 1432 T.Sani: 27 Kasım 33 İmam-ı Rabbani Hazretlerinin irtihali (29 Safer 1034/1624)-İnsan Hakları Beyannamesi'nin yayınlanması (1948)-İnsan Hakları Haftası (10-16 Aralık)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki, kıyamet günü, yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın, bu kanın rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadır...Ravi: Buhari Cihad 10


 


MAHREMİYETE RİÂYET


Zina, dünya ve âhirette hüsranı icâp "eden ve bütün dinlerde çirkin kabul edilen, caiz olmayan kötü bir fiildir. Ebû Huzeyfe (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerîfte Re­sûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ey insanlar! Zinadan sakınınız, zîrâ zinada üçü dünyâda üçü âhirette olmak üzere altı kötülük vardır. Dünyâdaki üç kötülükten birin­cisi; zina insanın bahâsını (güzellik ve zerâfetini), nûrâ-niyetini, safiyetini giderir. İkincisi, fakirlik meydana getirir. Üçüncüsü, ömürde noksanlık meydana getirir. Ahiretteki üç kötülük ise; birincisi, Allah'ın gazabıdır. İkincisi, hesa­bın kötü olmasıdır. Üçüncüsü, kabir azabıdır".


Bilmelisin ki Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Gö­zün zinası, yabancı kadınlara bakmaktır. Ellerin zinası, ya­bancı kadınlara dokunmaktır. Ayakların zinası, yabancı ka­dınlara gitmektir." Allâhü Teâlâ şöyle buyurmaktadır (meâ-len): "Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar ve ırzla­rını (avret mahallerini) muhafaza etsinler, bu kendileri için daha temizdir. Her halde, Allah ne yaparlarsa haberdardır. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler." (Nûr Sûresi, âyet 30-31)


Bilinmelidir ki kalp, göze tâbidir, göz haramlara kapatılma­dıkça kalbi muhafaza etmek zordur. Kalp meşgul oldukça da avret mahallini (iffeti) muhafaza etmek zordur. Bu sebeple avret mahallini haramlardan muhafaza etmek için gözü haramlara kapatmak zarurîdir. Kur'an-ı Kerîm'de kadınların, kalplerinde hastalık olanların tama' edip de kötülük yapmaya yeltenmemeleri için, yabancı erkeklerle günahkâr kadınlar gibi, yumuşak bir şekilde, kırıtarak konuşmaları men edil­miştir. Bunun yerine vehimden, arzu(ya sebep olmak)tan, yapmacıklıktan uzak, vakar ve ciddiyetle dosdoğru sözler söylemeleri emredilmiştir. Aynı şekilde, erkeklerin arzularına sebep olmaması için kadınların onların yanında zînetlerini göstermeleri de yasaklanmıştır. Keza, kadınların yürürken zînetlerini ortaya çıkarmak için ayaklarını yere vurmaları da yasaklanmıştır. Zîrâ bu, erkeklerin kadınlara meyletmesine sebep olur. Hülâsa, günaha sevk eden her şey çirkindir ve VRsaklanmıstır.    /Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî-3/41)


 


FIKRA


 


Karadeniz kıyısındaki otele tam pansiyon kalmaya gelen İstanbullu turist iki gün sonra feryadı basmış:


- Seyahat acentası bizi buraya yollarken "yemekte serbest seçim" diye yolladı. Oysa iki gündür yemeklerde hamsiden başka birşey yok. Nerede serbest seçim?


Otelci durumu açıklamış:


- İster yersiniz ister yemezsiniz. İşte size serbest seçim...


Keiko, Amerikalı arkadaşına Budizm hakkında bilgi verirken, Budizm’in 5 kuralını da sıralar: “Adam öldürmeyeceksin, hırsızlık yapmayacaksın, yalan söylemeyeceksin, sözünü yerine getireceksin, içki içmeyeceksin.” Amerikalı genç kız lafa karışır ve “Ama bunlar İsa'nın 10 emrinden sadece 5 tanesi...” Keiko cevap verir: “10 kural çok fazla, 5 tanesi bize yetiyor!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Aç tavuk düşünde darı ambarı görür. TÜRK ATASÖZÜ


YEMEK MENÜSÜ


·          SEBZELİ KÖFTE


·          T.Y.ERİŞTE


·          M.SALATA


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEREN: (Tür.) Er. - Tezcanlı, çevik.


Kız: ŞERİFE: (Ar.) Ka. - Şerefli, kutsal. Soylu temiz.


MANİ


 


bana bakma
yüreğimi yakma
seni seviyorum
kusura bakma


KARİKATÜR


 02


BİLMECE


Her zaman baş aşağı giden şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Verdiğimiz sözler)




Nedstat Counter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler