28 Aralık 2010 Salı

28 Aralık 2010






 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler













































 




 













~~~~~~~~~~~~~~~~~~























Bugün     28 Aralık 2010        22 Muharrem 1432 K.Evvel: 15 Kasım 51 Mehmet Akif'in Vefatı (1936)-İstanbul-İzmit Otoyolu'nun açılışı (1984)-Şiddetli soğuklar-İskenderun Demir-Çelik Fabrikası'nın açılışı (1975)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ü Teala'yı zikir, kalblerin şifasıdır. Ravi: Müsnedü'l - Firdevs


 


KANAAT


Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular: "Başınız oynadığı  (hayatta olduğunuz) müddetçe Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Zira biriniz, kızıl ve çıplak olduğunuz halde doğarsınız da sonra Allâhü Teâlâ sizi giydirir ve rızıklandırır."


"Kuvvetli mü'min, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allâhü Teâlâ'ya daha sevimlidir. Şana menfaati olan her işe harîs ol ve Allah'a sığın; acziyet gösterme. Eğer iş seni aşarsa "Allah'ın takdiri oldu ve Allah dilediğini ışle
di." de Fakat "keşke" deme. Zira keşke, şeytan amelini
açar." buyuruldu.                                                          ..


Nasihat isteyen bir kimseye Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Sana insanların elinde olandan umıdını kesmeni tavsiye ederim. Tama'dan (aç gözlülükten) çok sakın. Zira o hazır bir fakirliktir."


Hz Ömer (r.a.) buyurdu: "İyi biliniz ki tama' (aç göz­lülük) fakirliktir. Ye's (başkalarının elindekınden ümidini kesmek) ise zenginliktir. Bir kimse bir şeyden umıdını kestiğinde artık ona muhtaç olmaz."


Hz Hasan (r.a.) buyurdular: "Dünyalık elde etmekte hırslı olan kimse ile kanâat eden zahidin; ikisinin de ye­diği birdir, her ikisi de kendileri için takdir olunandan ne noksan ne de ziyâdesini yer.


Rızkı aramakta çok aceleci olmayınız. Zira, kimse kendisi için takdir olunan rızkının sonuna ulaşmadan ölmez. Siz onu güzelce talep ediniz; helâl olanını alınız, haram olanını terk ediniz."


Resûlullâh (s.a.v.) buyurdu: "Eğer siz Allahu Teala ya hakkı ile tevekkül etmiş olsaydınız, kuşların rızıklan-dığı gibi rızıklandırılırdınız (ki o kuşlar;) kursakları boş olarak sabahlar, tamamen doymuş olarak akşamlar.


BEYİT:


Dünyâ talebiyle kimisi halkın emekde, Kimi oturup zevk ile dünyâyı yemekde. (Ruhî) Halkın kimisi dünyâyı elde etmek için emek çekerken, kimisi oturup zevkle dünyâyı yemektedir.


 


FIKRA


 


Bir ateist Van Gölü’nde kayıkla gezintiye çıkmış. Tam o sırada büyük bir gürültü kopmuş ve Van Gölü canavarı görünüvermiş. Adam ne olduğunu anlayamadan canavar kayığa bir darbe vurmuş ve kayık devrilivermiş. Adam deli gibi kulaç atmaya başlamış bir yandan da “Allahım... Allahım, yardım et bana!”diye dua ediyormuş. O anda bulutların üzerinden bir ses duyulmuş: “Benim varlığıma inanmadığını sanıyordum!” adam bütün gücüyle yüzmeye devam ederken, sesin geldiği yere başını kaldırıp seslenmiş: “Hadi, yapma... İki dakika önce Van Gölü canavarının varlığına da inanmıyordum!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İlk ve son aşkımız kendimize karşı olandır. BOVEE


YEMEK MENÜSÜ


·          BALIK FİLETO


·          TARHANA ÇORBA


·          M.SALATA


·          HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞİHAB: (Ar.) Er. 1. Kıvılcım. Akan yıldız. 2. Cesur, yürekli.


Kız: ŞİFA: (Ar.) Ka. - İyi olma, kurtulma.


MANİ


 


mendilimde kare var
yüreğimde yara var
ne ben öldüm kurtuldum
ne bu derde çare var


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hiç kar yağmayan hava hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ceplerin yerini öğrenmek için!