10 Ocak 2010 Pazar

10 Ocak 2010

 





































Bugün 10 Ocak 2010 25 Muharrem 1431 K.Evvel: 28 Kasım 64 Allame Teftazani hz.'nin vefatı (1390)-Osmanlı-Rus "Yaş" Antlaşması (1792)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ekmeğe saygı gösterin. Çünkü Allah onu değerli kılmıştır. Kim ekmeğe değer verirse, Allah da ona değer verir. (Taberani).


 


KABİR ÂLEMİ- ŞEFAAT- KÜFRE GÖTÜREN BÂZI ŞEYLER


Kâfirler ve bâzı günahkâr müminler için kabir azabı haktır. Dînin emirlerini yerine getiren, ibâdet eden müslümanların  da  kabirde  ni'met  içinde  bulunmaları haktır. Allâhü Teâlâ (meâlen): "Ateş ki, onun üzerine sa­bahleyin ve akşamleyin arz olunurlar ve kıyamet kopa­cağı günde 'Firavun'un ailesini azabın en şiddetlisine (atınız)' denilir.".(Mü'min-46) buyurmuştur. Peygamber
Efendimiz'de:  "İdrâr(bevil  sıçramasından sakınınız. Zîrâ kabir azabının çoğu ondandır." ve "Kabir, ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çu­kurlarından bir çukurdur." buyurdular.


Münker ve Nekîr'in suâli haktır. Bu iki melek kabre gelip insana rabbinden, dîninden, peygamberinden suâl ederler.


Allâhü Teâlâ -helâl kabul edilmemesi şartıyla- büyük günahları affedebilir. Ancak günâhı helal saymak küfürdür.


Büyük günah işleyen (şefaati inkâr etmeyen) kim­selere peygamberlerin ve hayırlı kimselerin şefaat ede­ceği hadîs-i şeriflerle sabittir.


 


  Tevbe etmeden ölseler de büyük günah işleyen müminler cehennemde ebedî olarak kalmazlar. Çünkü Allâhü Teâlâ -meâlen- "Kim zerre miktarı hayır yaparsa onun karşılığını görecektir." (Zilzâl-7) buyur­muştur. İmânın kendisi hayırlı bir ameldir.


  Din ve mukaddesat ile alay etmek küfürdür. Çün­kü bu yaptığı, dîni yalanladığının alâmetidir.


  İslâm dîninde haram olduğu kat'î olarak bilinen; (me­selâ) nikah düşmeyen biri ile nikahlanmak, şarab içmek, ölü hayvan eti, kan ve hınzır eti yemek gibi haramları helâl kabul ederek işlemek küfürdür.


  Müslüman birinin Allâhü Teâla'(nın rahmetimden ümidini kesmesi; "Allah beni affetmez, cennetine koy­maz." demesi yahut azabından emîn olması da küfür­ dür. Çünkü Allâhü Teâlâ "...Allah'ın rahmetinden ancak kâ­firler topluluğu ümîdini keser." (Yûsuf-87) ve "Allah'ın mekrinden ancak hüsrana uğrayan topluluk emîn olur." (Araf, 99) .buyurmuştur. Mü'min, korku ile ümîd arasında olur.


 


FIKRA


 


Temel ve Cemal paraşütle atlıyorlar. Sonuna doğru paraşütleri açmaya karar veriyorlar. Altimetrede ibreye bakıyor Temel, “Beşyuz metre, dörtyuz metre, uçyuz metre, içiyuz metre, yuzmetre, toksan, seksen, yetmiş, atmış... Uyy açmayalum, celdik daa!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir duruşmada tek tarafı dinleyerek verilen karar doğru olsa bile, hiçbir zaman adil olmaz. ( L.A. Seneca)


YEMEK MENÜSÜ


·   Fırın Tavuk


·   Bulgur Pilavı


·   Salata


·   Çokoprens


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAY: (Tür.) Er. 1. Ok atmaya yarayan, iki ucu arasına kiriş gerilmiş eğri ağaç ya da metal çubuk. 2. Burç.


Kız: TÜNAK: (Tür.) - Işıklı, mehtaplı gece. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Eğer gelinim iyi olursan
Bizde seni överiz
Kotu olursan gelinim
Hepimizde döveriz.


KARİKATÜR



 


BİLMECE


En güzel kokan fil hangisidir?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Ayakkabı bağında



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler