5 Ocak 2010 Salı

6 Ocak 2010

 





































Bugün 6 Ocak 2010    21 Muharrem 1431 K.Evvel: 24 Kasım 60 Sultan 4.Mehmet Han'ın Vefatı (1693)-Ceyhan'ın kurtuluşu (1922)-Veremle Savaş Eğitimi Haftası (7-13 Ocak)


HADİS-İ ŞERİF


 


Üç kişiyi Allah sevmez.


1- harab olmuş, yıkılması söz konusu olan evde konaklayan kişi


2- sel yolunda konaklayan kişi


3- Hayvanını başıboş salıp da sonra onu koruması için Allaha dua eden kişi.


 


NASIHAT:...BELÂLAR GÜNAHLARA KEFFÂRETTİR


Bir Mü'minin dünyâda musîbet ve belâya uğraması bir kötülüğün uzaklaştırılması için veya günahlarının keffâ-reti veya derecesinin yükseltilmesi içindir.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Allâhü Teâlâ buyurur ki: Herhangi bir kulumu gözlerinden mah­rum bırakmak suretiyle imtihana tâbi tuttuğumda, sabre­derse, gözlerine karşılık ona cenneti veririm."


Şu hadîs-i şerîfler hastalıkların kulun günahlarına kef-fâret olduğunu ifâde etmektedir: "Müslümana fenalık, has­talık, keder, hüzün, ezâ, iç sıkıntısı arız olsa, hattâ vücû­duna bir diken batsa, şüphesiz Allâhü Teâlâ musîbetler-den birisi sebebiyle o müslümanın suçlarını ve günahlarını örter, bastırır." "Kendisine hastalık isabet eden hiçbir Müs­lüman yoktur ki, Allâhü Teâlâ onun hatalarını ve günah­larını, ağacın yaprakları döküldüğü gibi dökmesin."


İbn-i Abbâs (r.a.), Atâ bin Ebî Rebâh'a; "Sana cennet ehlinden bir kadını göstereyim mi?" dedi. Atâ (rh.); "Evet göster" dedi. İbn-i Abbâs "Şu siyah kadın yok mu? İşte bu kadın bir kere Resûlullâh'a gelip 'Yâ Resûlallâh, sara has­talığım tutuyor ve üstüm başım açılıyor. Allah'a benim için dua buyurun' dedi. Resûlullâh (s.a.v.) 'Ey kadın! İstersen hastalığına sabret. Bunun karşılığında sana cennet vardır. İstersen afiyet vermesi için Allah'a duâ ederim' buyurdu. Kadın; 'Hastalığıma sabredeceğim. Ancak sara tuttuğu zaman üstümün başımın açılmaması için duâ bu­yurunuz' diye rica etti. Resûlullâh (s.a.v.) de duâ etti.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sıhhatli insanların has­talığa mâruz kalanlara yardım etmesi îcâb ettiğini bildir­miş ve âmâlara; görmeyenlere yol göstermenin, sağır ve dilsizlere meramlarını ifâdede yardımcı olmanın sadaka olduğunu haber vermiştir.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) herhangi bir belâ ve musî-betin şiddetinden dolayı ölümü istemeyi yasaklamış ve şöy­le buyurmuştur: "Sizden biriniz kendisine (hastalık gibi) bir zarar isabet ettiğinden dolayı sakın ölümü temennî etmesin! Eğer muhakkak temennî etmek zorunda kalırsa şöyle söy­lesin: Allah'ım, yaşamak benim için hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, ölmek hayırlı olduğu zaman da beni öldür."


 


FIKRA


 


Aritmetik öğretmeni Temel öğrencilerinden şikayet ediyormuş, “Derste ‘peş kere peş kaç ediy?’ diye sorayrum, ‘kırk’ diyiler. Halbuki beş kere beş yirmibeş, pilemedun otuz!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Adalet ancak hakikatten, saadet ancak adaletten doğabilir. ( Emile Zola)


YEMEK MENÜSÜ


·   Ekşili Köfte


·   Makarna


·   Yoğurt    Tatlı


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAVUZAY: (Tür.) Er. - Ayın en güzel hali.


Kız: TÜRKÂN: (Tür.) Ka. - Saltanat ve idarede yönetime etki eden prenses.


MANİ


 


Harmanı yuvarladım
Samanı çuvalladım
Gara gözlü ey abim
Allaha ısmarladım


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Horoz nerede öter?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Islık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler