19 Ocak 2010 Salı

20 Ocak 2010

 





































Bugün 20 Ocak 2010 5 Safer 1431 K.Sani: 7 Kasım 74 İmam Şafi'nin Vefatı (820)-Sultan I.Mustafa Han'ın vefatı (1639)-Daru'l-aceze'nin kuruluşu (1895)


HADİS-İ ŞERİF


 


Şeytanlar, elbiselerden faydalanırlar. Onun için, biriniz elbisesini çıkardığı zaman, onu katlasın. Çünkü şeytan, katlanmış elbiseyi giyemez. (Ramuz).


 


NASÎHAT: ..EMÂNETLERE RİÂYET


Emânet, eminlik,.doğruluk, davranışlarda doğru ol­mak ve başkasına âit bir şeyin geri verilmek üzere bir kimsenin yanında bulunması demektir. Bir şey korun­mak için verilmiş olursa "vedîa"dır. Mükellef bir müslü­man üzerine noksansız ve geciktirmeksizin yerine geti­rilmesi vâcib olan dînî vazîfeye de Allah'ın emaneti denir. Hayatımız, aklımız, namus ve haysiyetimiz de Allâhü Teâlâ'nın bize birer emânetidir. Bunlara güzelce riâyet etmek ise insanlar için yerine getirilmesi gereken bir vazîfedir.


Aslında insan, Allâhü Teâlâ'nın emânetini üzerinde taşıyan yegâne varlıktır. İşte insanlar gerek Allah'a ve gerek kullara karşı bu emânetleri iyi muhafaza ederler­se o nisbette kıymetlerini arttırmış olurlar.


İnsanların üzerinde üç kısım emânet vardır:


Birinci kısım, Cenâb-ı Hakk'a karşı olan emânet­lerdir ki, bunlar Allah tarafından emr olunan şeyleri yeri­ne getirmek, yasaklanan şeyleri bırakmak, terketmek suretiyle îfâ edilir. Allâhü Teâlâ'nın insana verdiği âzâ (organ)lar birer emânettir ve onların her birisinin bir va-zîfesi vardır.


İkinci kısım, insanlara karşı olan emânetlerdir ki, onlara âit borçları, emânetleri vermekle, onlara zarar ver­memekle ve onların kusurlarını insanlar arasında yayma-makla ve âmirlerin halka karşı adaletle hareket etmeleri, âlimlerin de insanları güzelce irşada çalışıp onları bâtıla sevk etmemesiyle te'min edilir. Aynı şekilde karı ve koca­nın birbirlerinin namuslarını sadâkatle koruması ve ço­cuklarını terbiye etmeğe çalışmaları da öyledir.


Üçüncü kısım da, insanların kendilerine karşı olan emânetleri(vazîfeler)dir:,


Her insanın din ve dünyâsı için en faydalı, en iyi olan şeyleri tercih etmesi ve şehveti, gazabı, dünyâ sevgisi gibi şeylerin de kendisini manevî zararlara sevk etme­mesidir.


 


FIKRA


 


Davadan haberdar olan Coca-Cola yönetimi adına açıklama yapan bir şirket yetkilisi, olayın çok komik olduğunu ve artık Karadeniz bölgesine gönderilen ürünlerin kapağına "Başka şişede inşallah!" yazmayı düşündüklerini söyledi.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Başarının sırrı , uğraşılan konuya hakim olmaktır. Benjamin Disraeli


YEMEK MENÜSÜ


·   Orman Kebabı


·   Pirinç Pilavı


·   Meyve


·   Çokoprens


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YEZİD: (Ar.) Er. - Emevi halifesi Muaviye'nin 3. oğlu.


Kız: TURRE: (Ar.) Ka. - Alın saçı, kıvırcık, saç lülesi.


MANİ


 


Ev ötene ev yaptım
Çıktım üstüne baktım
Yârim gelecek diye
Çivte lambalar yaktım


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi istasyonda tren durmaz?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap:Balıklar kokmasın diye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler