13 Eylül 2010 Pazartesi

12 Eylül 2010










































 






















Bugün 12 Eylül 2010 4 Şevval 1431 Ağustos: 30 Hızır 130 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtialle İdareye El koyması (1980)-Mudanya, Urla ve Kırkağaç'ın kurtuluşu (1922)-Çaylakların gitme zamanı


HADİS-İ ŞERİF


 


Kendisinde ruh olan hiçbir canlıyı (atışlarınıza) hedef ittihaz etmeyin.Ravi: Müslim, Sayd 58


 


KABİR ÂLEMİ


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: "Mümin kul artık dünyâya veda edip âhirete yöneldiği zaman yanına yüzleri güneş gibi bembeyaz parlayan melekler gelir. Yanlarında cennetten getirdikleri kefenler ve güzel ko­kular bulunur. Göz alabildiği yere otururlar. Ardından ölüm meleği gelip ölmek üzere olan kişinin başucuna oturur. Ona, 'Ey mutmainne olmuş (tevhid ve ihlâs ile itaat eden) nefis! Çık o bedenden; Rabb'inin mağfiretine ve rızâsına kavuş.' der.


Ruh, bir su kabından damlayan su gibi çıkıp gider. Melekler bu ruhu alıp göz açıp kapayıncaya kadar onu cennet kefeni ve kokularıyla süslerler. Ondan, yeryü­zündeki kokuların en güzeli saçılmaya başlar...


Sonra onu dünya semâsına kadar getirirler. Kapıların açılmasını ister; kapılar açılır. Melekler onu güzel karşılar ve uğradıkları her semadan öbürüne kadar her tabakadan bir kısım melek yedinci tabakaya varıncaya dek onu teşyi (yolcu) ederler. Yedinci tabakaya vardıklarında Allâhü Teâlâ meleklerine, "Onun kitabına, illiyyûn'a (cennete) gireceklerdendir.' diye yazın. Sonra onu tekrar yeryüzü­ne indirin. Onları topraktan yarattım, oraya döndüreceğim ve bir kere daha oradan çıkaracağım." buyurur.


Ruh cesedine iade edilir ve iki melek gelir, 'Rabbin kim?' der. 'Rabb'im Allah.' 'Dinin nedir?' 'Dinim İslâm.' 'Size gönderilen kişi hakkında ne dersin?' 'O (Muham-med Mustafa) Allah'ın Resulü'dür, ona îmân ettim ve onu tasdik ettim.' der. Sonra bir ses gelir: "Kulum doğruları söylemiştir. Ona, cennet yataklarından bir yatak serin; cennet elbiselerinden elbiseler giydirin. Cennete açılan bir kapı açın ki, oranın güzel kokuları kuluma da gelsin!"


Kulun kabri göz alabildiğine genişletilir. Bundan sonra güzel yüzlü, güzel kokulu bir adam çıkagelir. Ona, 'Seni sevindirecek bir müjdeyle geldim. Zira bu gün sana vaad olunan gündür,' der. Adam sorar: 'Sen kimsin?' 'Ben se­nin salih amellerinim.' Bunun üzerine adam: 'Ey Rabb'im! Bir an evvel kıyameti kopar da (cennetteki) aileme ve hizmetçilerime kavuşayım.' diye duâ etmeye başlar."


 


FIKRA


 


Temel mendirekte balık tutuyormuş. Dursun bir süre izledikten sonra dayanamayıp sormuş;


- Senin oltanda kurt yerine kiraz var.


- Aptal, kurt kirazın içinde. Ben kurda el süremem!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yerinde söz söyleyen,özür dilemek zorunda kalmaz. Fatih Sultan Mehmet


YEMEK MENÜSÜ


·   Z.Y.TAZE FASULYE


·   GÖKKUŞAĞI PİLAVI


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜKAR: (Tür.) Er. - Asker soyundan gelen, yiğit yürekli asker.


Kız: SÜHEYLA: (Ar.) Ka. - Yumuşak, iyi huylu kadın.


MANİ


 


Seni severim yârim
Günü günlere ekle
Sana gelirim yârim
Köşe başında bekle


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kuşağı belinize bağlıyamazsınız?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yılan hikâyesi



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler